Μανώλης Γλυνός: Θα διεκδικήσουμε λύσεις για να νοιώσουν και πάλι ασφάλεια οι Καλύμνιοι

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη

Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού

-Περισσότερο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ είναι η πεποίθηση της παράταξής μας, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρέπει άμεσα να μετατραπεί από Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης, σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών.

Να λειτουργεί, να παράγει,  να εμφανίζει οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα καθ΄όλο το διάστημα του έτους και όχι όσο διαρκεί η τουριστική περίοδος. Να παραμένει ενεργή και το χειμώνα, τότε που οι επισκέπτες του καλοκαιριού φεύγουν και οι μόνιμοι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα της νησιωτικότητας, αυτή του αποκλεισμού, των ελλείψεων και της εγκατάλειψης.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της νησιωτικής Ελλάδας που μας «πονά», είναι η Κάλυμνος, όπου οι πρόσφατες νεροποντές την βρήκαν και φέτος ανοχύρωτη απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι αδιανόητο με τις πρώτες βροχές, οι κάτοικοι της Καλύμνου να παρακολουθούν έντρομοι τους δρόμους να καθίστανται απροσπέλαστοι και να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους, εγκλωβίζοντάς τους στα σπίτια τους, απειλώντας τις περιουσίες τους, καταστρέφοντας καταστήματα και εμπορεύματα, παραλύοντας κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στο νησί.

Οι μνήμες από τις καταστροφικές νεροποντές της Σύμης του Νοεμβρίου 2017 είναι νωπές αλλά φαίνεται πως ούτε σε αυτή την περίπτωση το πάθημα, έγινε μάθημα. Η αντιπλημμυρική προστασία της πολύπαθης Καλύμνου θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, μαζί με την στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί, που το βράδυ κατεβάζει ρολά (23.00 - 07.00), λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στην Κάλυμνο, εν έτει 2019 οι κάτοικοι είναι ανοχύρωτοι απέναντι στις πλημμύρες και αβοήθητοι μετά τις 11 το βράδυ όταν λήγει η απογευματινή βάρδια του ΕΚΑΒ και μέχρι να ξημερώσει δεν έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, αυτή είναι η καθημερινότητα των Καλυμνίων.

Οι παθογένειες της Καλύμνου, και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας τα οποία μεγεθύνονται στη διάρκεια του χειμώνα, μας οδήγησαν στην μεγάλη απόφαση, να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καινούργιο μοντέλο περιφερειακής διοίκησης, με διαφορετικός ύφος και ήθος, βασισμένο στην συναίνεση, στη σύνθεση και την συνέργεια ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο αυτός ο ευλογημένος τόπος. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία προόδου για τα νησιά μας και έχουμε ηθικό χρέος, να μην την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη.

Ως αυριανή περιφερειακή αρχή με αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε ότι όλοι μαζί, Περιφέρεια, Δημοτική Αρχή, τοπικοί φορείς και κάτοικοι, θα βάλουμε τέλος στην απραξία και στην αδιαφορία και μαζί θα διεκδικήσουμε λύσεις για να νιώσουν και πάλι ασφάλεια στον τόπο τους οι Καλύμνιοι συμπατριώτες μας. Για να μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με σιγουριά στο νησί τους, για να μην αισθάνονται «όμηροι» των υποσχέσεων που δεν έγιναν ποτέ πράξη, για να βάλουμε μαζί τέλος στις πολιτικές «φρουφρου κι αρώματα» και για να περάσουμε από τα παχιά και μεγάλα λόγια, σε μια νέα περίοδο έργων και πράξεων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...