ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Επιστολική ψήφος για τους Έλληνες του εξωτερικού»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

24 Ιανουαρίου 2024

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Επιστολική ψήφος για τους Έλληνες του εξωτερικού»

 

«Εκείνοι που συναινούσαν στο νομοσχέδιο για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, για ποιο λόγο αρνούνται τη θεσμοθέτησή της στις εθνικές εκλογές;», αναρωτήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο.

«Όποιος παρακολούθησε τη διαδικασία της διαβούλευσης, αλλά και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων Ελλήνων του εξωτερικού και της διασποράς, υπήρξε ένα καθολικό αίτημα: η θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές.

Σήμερα, όλοι οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου βρίσκονται απέναντι σε αυτό το αίτημα και καλούνται να πάρουν θέση.

Αν ο αντίλογος κάποιων για να μην ψηφίσουν είναι ο αιφνιδιασμός και η αμηχανία που νιώθουν με την κατάθεση αυτής της τροπολογίας, τότε είναι σαφές ότι επιλέγουν τον τακτικισμό, τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, που για χρόνια όρθωσαν τείχη για να εμποδίσουν την δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Ας σκεφτούμε πόσες χιλιάδες Έλληνες, που έχουν δικαίωμα ψήφου, ζουν στο εξωτερικό. Ας σκεφτούμε και τους 40.000 περίπου Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια και χώρες του εξωτερικού.

Με τα μάτια στραμμένα σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να ψηφίσουμε.

Να τους αποδώσουμε δικαιώματα που ισχύουν και ασκούνται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...