Λύση για το λιμάνι της Κω

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αποφασίστηκε η κατασκευή τσιμεντένιας ράμπας για την εξυπηρέτηση των πλοίων της ακτοπλοΐας, μετά από αυτοψία δυτών Λύση για την προσωρινή λειτουργία του επιβατηγού λιμένα της Κω έδωσε πριν από λίγο τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, στο οποίο συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας, Χρήστος Λαμπρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, υπήρχε σχέδιο που προέβλεπε την κατασκευή τσιμεντένιας ράμπας για την εξυπηρέτηση των πλοίων της ακτοπλοΐας. Για να προχωρήσει όμως η υλοποίηση του σχεδίου, θα χρειαζόταν να γίνει αυτοψία από δύτες, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο νησί.

Το συγκεντρωθέν υλικό, βίντεο και φωτογραφίες παραδόθηκε άμεσα στην επιτροπή, η οποία σε πρώτη φάση ενέκρινε την κατασκευή της τσιμεντένιας προβλήτας. Θα γίνει σύσκεψη εκ νέου αύριο το πρωί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση δεν πρόκειται να αλλάξει. Η κατασκευή της προβλήτας είναι θέμα λίγων ημερών.

Νωρίτερα το απόγευμα, οι δύτες-τεχνικοί με τη συνδρομή ατόμων του Λιμενικού Ταμείου βούτηξαν στη θάλασσα και έλεγξαν τον πυθμένα και την αποβάθρα από την εξωτερική πλευρά του λιμανιού, εκεί όπου εξαιτίας του σεισμού, το έδαφος σκίστηκε στα δύο ή σηκώθηκε αρκετά εκατοστά. Συγκεκριμένα επιχείρησαν στο σημείο που δένει το καράβι, ώστε να υπολογιστούν το μέγεθος και το είδος της καταστροφής.

Σε φυσιολογικούς ρυθμούς επιστρέφει σιγά σιγά η ζωή στην Κω, πάντα όμως με τον φόβο δυνατών μετασεισμών. Η εξέλιξη του φαινομένου είναι φυσιολογική, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι όμως παρακολουθούν το φαινόμενο. Ήδη, μηχανικοί και φορείς ελέγχουν ξενοδοχειακές μονάδες και δημόσια κτίρια, ώστε από τη Δευτέρα όλοι να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς. ΠΗΓΗ: proto thema.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...