Κόλαφος για τη χώρα μας το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Κοσμά Σφυρίου

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑ

ΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

 

Είναι γνωστό, πως στον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινο- βούλιο την πλειοψηφία έχει το δεξιό «Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» (Ε.Λ.Κ), στο οποίο Συμ- μετέχει και η Νέα Δημοκρατία.

Σ’ αυτή την σύνθεση που έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (λίγο πριν τις ευρωεκλογές), στις 17 και 18 του μηνός, έγινε συζήτηση για το κράτος δικαίου στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Φυσικά συζητήθηκε και η κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, με την κυβερ- νηση Μητσοτάκη - Νέας Δημοκρατίας, με πρόταση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της ευρωομάδας Renew - του κόμματος του Μακρόν. Δηλαδή, δεν κινήθηκε η συζήτηση με αντιπολιτευτική σκοπιμότητα, από τις ευρωομάδες : των ευρωπαίων σοσιαλιστών ή της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Επιστέγασμα αυτής της συζήτησης ήταν η ψηφοφορία για την έκδοση ψηφίσματος, που - δυστυχώς - είναι κόλαφος για την ελληνική κυβέρνηση (που είναι στον 5ο χρόνο της διακυβέρνησης), σε ότι αφορά στην κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μας.

Η ψηφοφορία έγινε χθες (18/1ου) και : υπερψήφισαν το ψήφισμα 200 ευρωβουλευτές, το καταψήφισαν 119 ευρωβουλευτές και 8 επέλεξαν την αποχή.

 

Για ποια ζητήματα βρίσκεται υπόλογη η ελληνική κυβέρνηση - του κ. Μητσοτάκη ;

Για θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, που καταπατώνται :

  • του απορρήτου των επικοινωνιών, με υποκλοπές και χρήση του λογισμικού Predator
  • του κυβερνητικού ελέγχου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και των πιέσεων επί των δημοσιογράφων που ερευνούν σοβαρές υποθέσεις, με εμπλοκή της κυβέρνησης,
  • της εκτεταμένης διαφθοράς, που συγκαλύπτεται & της μεγάλης εγκληματικότητας, ιδιαίτερα της έμφυλης ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών.

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαπίστωσε : επιδείνωση του «κράτους δικαίου» στην

Ελλάδα και καταστρατηγήσεις του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων απ’ την κυβέρνηση.

Και σ’ αυτό τον καταλογισμό δεν πρωτοστάτησαν μόνο ευρωβουλευτές του κόμματος του Μακρόν, αλλά συνέπραξαν και ευρωβουλευτές του Ε.Λ.Κ (ευρωομάδα της Ν.Δ), με τον εκπρόσωπο του ολανδό κ. Γερούν Λέναερς - επικεφαλής της Επιτροπής κατά των παρακολουθήσεων PEGA, την επίσης ολανδή ευρωβουλευτή κα Σόφι ιν’ τ Βέλντ κ.λ.π.

 

Με το ψήφισμα αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνει νέες συστάσεις στην ελληνική κυβέρνηση, σε ότι αφορά στις πιέσεις και τις απειλές κατά δημοσιογράφων (ελευθερία του τύπου). Την καλεί, να ακολουθήσει τις παλαιότερες συστάσεις Commission & PEGA, για το μέγα ζήτημα των υποκλοπών των επικοινωνιών (θεμελιώδες δικαίωμα). Και την παραπέμπει στην υπό έκδοση Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών. Αυτά και άλλα στο ψήφισμα κατά της χώρας μας.

Γενικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε ως ανησυχητική την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, σε ότι αφορά στο «κράτος δικαίου».

 

Αυτή την χθεσινή εξέλιξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δε μπορεί να την αγνοήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας δεν συμβαίνει τίποτα …

Γιατί, το ευρωπαϊκό ψήφισμα - κόλαφος δεν θίγει μόνο την κυβέρνηση, εκθέτει διεθνώς την χώρα μας και προσβάλλει όλους του έλληνες και όλες τις ελληνίδες, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζει ο καθένας και η κάθε μία.

Αυτό το δυσμενές ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να μην το αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός με τον συνήθη «αφορισμό» : ο ελληνικός λαός δικαίωσε τη Ν.Δ πριν έξι μήνες, με τον «θρίαμβο» της στις εκλογές, με 41 % !

  • Πρώτο, γιατί στις εκλογές του Ιουνίου 2023 η Ν.Δ πήρε 136.300 ψήφους λιγότερες απ’ όσες είχε πάρει το 2019 και
  • δεύτερο, γιατί η κατάρρευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η εκλογική νίκη της Ν.Δ, δεν «εξαφάνισαν» (ως δια μαγείας) τα σοβαρά προβλήματα του κράτους «δικαίου», όπως και τα σοβαρά κοινωνικά & αγοραστικά προβλήματα των πολιτών

Τα προβλήματα είναι - δυστυχώς - εδώ (!) και χθες μας τα επεσήμανε ένα ευρύ φάσμα των ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές ομάδες, ακόμη και από την ευρωομάδα στην οποία είναι ενταγμένη η Ν.Δ.

 

19 Ιανουαρίου 2024

 

Κοσμάς Σφυρίου.Κόλ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...