Κυνηγήθηκε και πολιορκήθηκε ο Βενιζέλος στα Χανιά....

Δεν τον άφησαν να πλησιάσει ούτε στην πόλη!... Σαν τον ποντικό στη φάκα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κυνηγήθηκε και εγκλωβίστηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, απ' όπου στο τέλος φυγαδεύτηκε από... τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκατοντάδες Χανιώτες των οποίων η ζωή καταστράφηκε τις τελευταίες μέρες, απολυμένοι εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και άλλος κόσμος, κυνήγησαν στην ουσία τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στα Χανιά κι ενώ αρχικά σκόπευε να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 8 το βράδι της Παρασκευής στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στο κέντρο της πόλης, αναγκάστηκε μαθαίνοντας για την "υποδοχή" που του ετοίμαζαν να καταφύγει στο Μ.Α.Ι.Χ. που βρίσκεται έξω από την πόλη. Και πάλι όμως οι Χανιώτες έμαθαν την αλλαγή του προγράμματος και έτρεξαν να τον προλάβουν εκεί. Οι διαμαρτυρόμενοι, "πολιόρκησαν" και τις 4 εισόδους του Ιδρύματος εμποδίζοντας την είσοδο στα λιγοστά μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία, ενώ ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκαν διαξιφισμοί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έφευγαν ακούγοντας γιουχαϊσματα και κατάρες!

Πώς φυγαδεύτηκε ο Βενιζέλος

Παρά την παρουσία των ΜΑΤ σε όλες τις πύλες του ΜΑΙΧ, ο αντιπρόεδρος δυσκολεύτηκε να αποχωρήσει. Γύρω στις 9.30 το βράδυ η ένταση κορυφώθηκε και από τα ΜΑΤ ερίχθηκαν δακρυγόνα πιπεριού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο στη γύρω περιοχή που εκτός των άλλων σημειώθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο! Μικρά παιδιά που ευρίσκοντο με τους γονείς τους στον χώρο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έκαναν εμετούς. Εκλήθη το ΕΚΑΒ αλλά έως τότε τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το χώρο από τους γονείς τους. Η ένταση συνεχιζόταν και ο κόσμος συνέχιζε να συρρέει έως τις 9.50 οπότε, με τους χώρους του ΜΑΙΧ βυθισμένους στο σκοτάδι για να μη φαίνονται πρόσωπα, αποχώρησε η αυτοκινητοπομπή του Αντιπροέδρου κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και υπό την προστασία της αστυνομίας, που δεν άφησε τους αγανακτισμένους να πλησιάσουν.

Τον κυνήγησαν ακόμα και στην ταβέρνα που έτρωγε

Λιγο αργότερα κι ενώ το πλήθος είχε αποχωρήσει, μαθεύτηκε ότι ο Βενιζέλος έτρωγε με τους συνδαιτημόνες του σε ταβέρνα έξω από την πόλη, έτσι όσοι το ήξεραν έκαναν "περασάδες" με τα αυτοκίνητά τους έξω από την ταβέρνα κορνάροντας συνεχώς.

πηγη chania-politis.blogspot.gr nonews

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...