Κοπή της Βασιλόπιτας στο Δήμο Καρπάθου

Την πρώτη εκδήλωση του για το νέο έτος, πραγματοποίησε στις 04/01 ο Δήμος Καρπάθου με την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου - Κάσου κ.κ. Αμβροσίου, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών, Αντιδημάρχων και δημοτικών Συμβούλων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος τίμησε τους επιτυχόντες νέους και νέες της Καρπάθου που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς επίσης και τους Καρπάθιους που συμμετείχαν στον 34ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών.
Η ομιλία του Δημάρχου Καρπάθου κ. Ηλία Ανδρ.. Λάμπρου είχε ως εξής:
"Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!
Εύχομαι η καινούργια χρονιά να φέρει σε όλους μας υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον.
Αναμφίβολα το 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες και αντιξοότητες, είτε σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα, είτε σε συλλογικό. Τα χρόνια της κρίσης αυξάνονται και μαζί με αυτά, και τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Όμως, κάθε χρόνο που έρχεται, οφείλουμε να τον ατενίζουμε με αισιοδοξία , επαναπροσδιορίζοντας στόχους , προτεραιότητες και πρότυπα.
Στο Δήμο Καρπάθου εργαστήκαμε όλο το 2016 σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την τοπική αυτοδιοίκηση για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τις δυσκολίες που συναντήσαμε. Καταφέραμε με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς εξωραϊσμούς, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και να ανακουφίσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, την καθημερινότητα του.
Με αυτή την αρχή, θα πορευτούμε και τη νέα χρονιά. Με σκληρή δουλειά , μαθαίνοντας από τα λάθη και τις παραλείψεις μας και παίρνοντας δύναμη από την δική σας συμπαράσταση, με τόλμη και αποφασιστικότητα θα αγωνιστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα πολλά και δύσκολα που έρχονται.
Στόχος και ευχή μου για το 2017, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενώσουμε όλοι μαζί τις δημιουργικές μας δυνάμεις, και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε και πάλι τις συνθήκες ζωής που μας αξίζουν.
Κυρίες και κύριοι..
Παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως την ελλιπή χρηματοδότηση, τις ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει χωρίς τη στελέχωσή της από το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό, ο Δήμος μας συνεχίζει να αναλαμβάνει δράσεις και έργα.
Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, σας διαβεβαιώνω ότι λειτουργούμε με υπευθυνότητα, διαφάνεια,αποφασιστικότητα και όραμα προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας. Οφείλω να τονίσω την καθημερινή, πολύωρη και επίπονη προσπάθεια των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων και των εργαζόμενων στον δήμο , με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών , την πραγμάτωση αναγκαίων έργων δίνοντας λύσεις στα επείγοντα θέματα του τόπου μας.
Ο απολογισμός μας συνοψίζεται σε μία φράση «Με υπομονή και μεθοδικότητα υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας - στο μέτρο του δυνατού».
Υποδεχόμαστε το 2017 με την ελπίδα εξόδου από την πολύχρονη περιπέτεια της πατρίδας μας. Γνωρίζουμε ότι απαιτείται εργασία, αλλαγή νοοτροπίας σε πολλές περιπτώσεις, γόνιμη συνεργασία όλων μας, ενδιαφέρον και αλληλεγγύη για τον διπλανό μας, για να προχωρήσουμε δημιουργώντας στέρεες προοπτικές για τον τόπο και κυρίως τη νεολαία μας.
Φίλες και φίλοι.
Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που η αίθουσα του ΔΣ είναι γεμάτη από νέους και νέες του νησιού μας που πέτυχαν και εισήχθησαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας μας. Σας συγχαίρω για την επίπονη προσπάθεια και εύχομαι καλές σπουδές και καλή επάνοδο στο νησί μας, σας χρειαζόμαστε και σας προτρέπω να επιστρέψετε στη Κάρπαθο! Θα ήταν παράληψη να μην συγχαρώ τους καθηγητές και τους γονείς σας που σας στήριξαν σε αυτή την κατεύθυνση. Μπράβο σας!
Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ , τους συμπατριώτες μας που συμμετείχαν στον 34ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για την επιμονή ,τον ζήλο και το αθλητικό τους πνεύμα και να τους πω, πως η προσπάθεια τους μας δίνει μαθήματα αισιοδοξίας.
Με αυτές τις σκέψεις, με ρεαλισμό και υπηρετώντας την αλήθεια θα πολεμήσουμε την κρίση. Το οφείλουμε εξάλλου στις νέες γενιές που έρχονται.
Εύχομαι και ελπίζω η Νέα Χρονιά να φέρει μια καλύτερη πορεία για την Ελλάδα μας, το νησί μας, μια ελπιδοφόρα προοπτική για τους νέους, αξιοπρεπή διαβίωση για όλους ,περισσότερη ανθρωπιά και φυσικά Υγεία που είναι το ανεκτίμητο αγαθό.
Χρόνια πολλά ,καλή χρονιά!
Σας ευχαριστώ.
Προώθηση δημοσίευσης
Προσέλκυσε 244 άτομα

Share