ΚΚΕ: Τριτοκοσμικές συνθήκες στον Αρχάγγελο -Χωρίς νερό κατοικίες και σχολεία - Να δώσει άμεσα λύση η δημοτική αρχή

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν στο χωριό του Αρχαγγέλου. Πολλές περιοχές , εξακολουθούν να παραμένουν για ημέρες των ημερών χωρίς νερό και πλέον προστίθενται  και νέα προβλήματα.

Υπάρχουν κάτοικοι που έκαναν γιορτές χωρίς νερό!

Οικογένειες με μικρά παιδιά αναγκάζονται να μετακομίσουν λόγω της κατάστασης.

Δύο σχολεία και ένας παιδικός σταθμός έμειναν χωρίς νερό και έκλεισαν για υγειονομικούς λόγους.

Το νέο σχολείο στην Λειβάδα αδυνατεί να ανοίξει αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα της σταθερής υδροδότησης.

Απαιτούμε από την σημερινή δημοτική αρχή να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα υδροδότησης όλων των περιοχών. Ακόμα και σε συνθήκες φυσικών καταστροφών ή πολέμων βρίσκονται τρόποι να αποκατασταθεί η υδροδότηση.

Η σημερινή τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει το χωριό μας είναι το αποτέλεσμα των ελλείψεων του απαραίτητου  προσωπικού όπως (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εργάτες κα), της εγκατάλειψης των μηχανημάτων και οχημάτων της Δ.Ε. Αρχαγγέλου και ελλείψεωνανταλλακτικών για τα αντλιοστάσια (για παράδειγμα εφεδρικές αντλίες).

Αυτές όλες οι  ελλείψεις είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που απαξιώνει τον δημόσιo τομέα στο νερό. Αυτή την πολιτική εφάρμοσαν στο νησί μας οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και στον ίδιο δρόμο συνεχίζει και η νέα.

Μας λένε καθημερινά, ειδικά τις τελευταίες ημέρες πως ο δήμος και η ΔΕΥΑΡ είναι σε κακή οικονομική κατάσταση και δεν διαθέτουν χρήματα για τις απαραίτητες προσλήψεις, συντήρηση εξοπλισμού, αγορά νέου κλπ.

Όμως για τις διάφορες ιδιωτικές εργολαβίες, διαθέτουν ο δήμος και η ΔΕΥΑΡ εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τους ή από άλλες πηγές κρατικής χρηματοδότησης.

Άμεσα χρειάζεται να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να λειτουργούν και να συντηρούνται σωστά τα αντλιοστάσια, οι δεξαμενές και τα δίκτυα ύδρευσης. Άμεσα να σταλούν στο μηχανοστάσιο της δημοτικής ενότηταςΑρχαγγέλου όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά για την συντήρηση των μηχανημάτων της δημοτικής ενότητας.

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εξασφαλισθεί το αυτονόητο: Να  έχουν όλες οι περιοχές του χωριού μας ποιοτικό νερό κάθε μέρα όλο το εικοσιτετράωρο και οι όποιες βλάβες φυσιολογικά προκύπτουν να αποκαθίστανται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ρόδος 18/01/2024

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...