Κι άλλο τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Κω

«Ξεκόλλησε» μετά από 75 περίπου λεπτά το εμπορικό πλοίο μήκους 110 μέτρων με 40 άτομα πλήρωμα που ακινητοποιήθηκε στα αβαθή στην περιοχή Αμμόγλωσσα - Σύμπτωση, ανικανότητα ή σκόπιμη ενέργεια;
Στην Κω προσάραξε ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο μήκους 110 μέτρων πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.protothema.gr. Πρόκειται για το πλοίο «Ιμπραήμ Τσεσμίρ» με τουρκική σημαία και πλήρωμα 40 ατόμων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό πλοίο μεταφέρει ατσάλι.

Το τουρκικό πλοίο «κόλλησε» στην ίδια ακριβώς περιοχή που στις 26 Δεκεμβρίου είχε προσαράξει ακόμη ένα τουρκικόπλοίο, το «Alcatras» το οποίο όπως διαπιστώθηκε μετέφερε οπλικό σύστημα.

Η σημερινή προσάραξη του τουρκικού πλοίου, δεύτερη σε διάστημα δεκατριών ημερών στην ίδια περιοχή της Κω, έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις ελληνικές αρχές. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν αν πρόκειται για σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, για λάθος χειρισμό των μελών του πληρώματος ή για μια ενέργεια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σκόπιμη και να υποκρύπτει κάτι άλλο.

Τελικά το πλοίο που είχε προσαράξει στη Βόρεια Κω, «ξεκόλλησε» μετά από 75 περίπου λεπτά και κατευθύνθηκε προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, συνοδεία σκάφους του ελληνικού λιμενικού σώματος.
ΠΗΓΗ: proto thema
Δελτίο τύπου
Προσάραξη Φ/Γ πλοίου ξένης σημαίας στην Κω

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Αμμόγλωσσας ν. Κω.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό σκάφος, όπου διαπίστωσαν ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα ''IBRAHIM SIMSEK'' σημαίας Τουρκίας, είχε προσαράξει σε απόσταση περίπου 0,65 ν.μ. από την Άκρα Σκανδαρίου Κω.
Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, στο ως άνω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Νεμρούτ της Σμύρνης με προορισμό το Ισκεντερούν Τουρκίας μεταφέροντας προϊόντα σιδήρου, επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.
Το ''IBRAHIM SIMSEK'' αποκολλήθηκε από το σημείο της προσάραξης με ιδία μέσα, χωρίς να ζητήσει συνδρομή, ενώ στη συνέχεια απέπλευσε προς Αλικαρνασσό Τουρκίας.
Από το περιστατικό και σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Share