'' Κάνε Ααα!! Σκέψου το στόμα σου, Σκέψου την υγεία σου. ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ -Στόχος του καθιερωμένου εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας στοματικής υγείας στις 20 Μαρτίου κάθε χρόνο είναι η αναμετάδοση μηνυμάτων προς το κοινωνικό σύνολο που να το ευαισθητοποιούν ως προς τη σημασία της στοματικής υγείας.

Ένα υγιές στόμα είναι αδιάσπαστα συνυφασμένο με ένα υγιές σώμα και το κεντρικό σύνθημα της φετινής καμπάνιας παρακινεί τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τη στενή σύνδεση και αλληλεπίδραση μεταξύ της στοματικής και της γενικής υγείας και ευεξίας.

Η παγκόσμια οδοντιατρική κοινότητα υιοθέτησε για το 2018 το κεντρικό σύνθημα

'' Κάνε Ααα!! Σκέψου το στόμα σου, Σκέψου την υγεία σου. ''

Είναι μία συνηθισμένη καθημερινή έκφραση που χρησιμοποιούν τόσο οι γιατροί όσο και οδοντίατροι στην διάρκεια του τακτικού ελέγχου με την οποία ζητούν από τον ασθενή να ανοίξει το στόμα του για εξέταση.

Στοματική υγεία σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα ωραίο χαμόγελο. Σημαίνει να έχουμε υγεία σε όλα αυτά: Δόντια, Χείλη, Ούλα, Γλώσσα, Σιελογόνοι Αδένες, Λεμφαδένες Λαιμού, Σκληρή και Μαλακή Υπερώα, Βλεννογόνοι

Τα στοματικά νοσήματα μπορούν να επηρεάσουν κάθε έκφανση της ζωής μας από τις προσωπικές μας σχέσεις και την αυτοπεποίθηση στο σχολειό η στη δουλειά μας, μέχρι την απόλαυση του φαγητού. Ενδέχεται ακόμη να οδηγήσουν σε κοινωνική απομόνωση όταν αποφεύγουμε να χαμογελάμε η να συναναστρεφόμαστε με άλλους, επειδή νοιώθουμε άβολα για τα δόντια μας η για το πως θα σκεφτούν οι άλλοι για τη στοματική μας υγεία.

Παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του στόματος είναι η ανθυγιεινή διατροφή , το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η κακή στοματική υγιεινή. Κάντε μια θετική αλλαγή.

"Απαλλαγείτε από αυτές τις συνήθειες για να κερδίσετε καλύτερη στοματική υγεία."

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ΠΗΣΥ το ΔΣ του Οδοντιατρκού Συλλόγου Δωδεκανήσου αποφάσισε , οι οδοντίατροι του Νομού, να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες τους, για οδοντοστοματολογική εξέταση του κοινού, από τις 19 έως 31 Μαρτίου 2018.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νίκος Κ Διακογεωργίου Παναγιώτης Μ Νικολής

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...