Κάλυμνος: Η κυβέρνηση κοντά στους νησιώτες, διαβεβαίωσε ο Αλ. Τσίπρας

«Δεσμεύτηκα και για μια νέα μέρα που ξημερώνει για τον τόπο μας» είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν είναι άλλη από την 21η Αυγούστου, όταν η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, ημέρα που σηματοδοτεί την «έξοδο από την σκληρότερη περιόδο της ιστορίας μας». «Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να μπουν γερά θεμέλια», τόνισε, προσθέτοντας ότι το πρώτο είναι το θεμέλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το τέλος των μνημονίων σημαίνει υποχρέωση να βελτιωθεί η ζωή, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση των αδικιών είναι το πρώτιστο καθήκον. «Δεν είναι όμως το μοναδικό. Πρέπει να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου. Για να το πω, όπως θα το ‘λεγαν οι ναυτικοί μας: Πρέπει να επισκευάσουμε τις ζημιές που προκάλεσαν στο καράβι οι φορτούνες, αλλά κυρίως πρέπει να αποφασίσουμε πώς ακριβώς θέλουμε να πλεύσει το καράβι, πού θέλουμε να πάει».

«Η Ακαδημία αποτελεί στολίδι για το νησί και πόλος έλξης».

Στην Ακαδημία αναμένεται οι φοιτητές να φτάσουν τους 80, μετά και τις μεταγραφές. Βλέπω μπροστά μου τους πρώτους σπουδαστές και τις πρώτες σπουδάστριες. Τους εύχομαι να έχουν καλές θάλασσες», ανάφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν κάτι για μένα έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία δεν είναι τόσο ότι υλοποιούμε ένα χρόνια αίτημα, αλλά ότι το υλοποιήσαμε σε χρόνο ρεκόρ, σε 11 μήνες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

«Στη Δωδεκάνησο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, όχι στην Αθήνα»

Από 1/1/ 2019 θα εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά της Ελλάδας το μεταφορικό ισοδύναμο και πιλοτικά και η επιδότηση καυσίμων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τους πρώτους μήνες του 2019 θα ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης η δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμάτων στην Κάλυμνο, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Η Κάλυμνος είναι το νησί της ναυτοσύνης, με μεγάλη παράδοση ανθρώπων που άφησαν τη ζωή τους στη θάλασσα»

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση του με το δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή και τους άλλους τοπικούς φορείς, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους νησιώτες, που δίνουν τη «μάχη» της δικής τους καθημερινότητας. «Μπορεί η χώρα να πέρασε από μια περιπέτεια, όμως τώρα είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι», ανέφερε.

Μαζί με τον πρωθυπουργό στην Κάλυμνο είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριοι Κουβέλης και Σαντορινιός αντιστοίχως, ο τ. υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτές κ.α.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...