Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Περιφέρεια, Ψηλορείτης  και Γυναίκες Σορωνής, για το μικρό Γιωργάκη»

Ρόδος  12 Δεκεμβρίου 2018

-ΘΕΜΑ: Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Περιφέρεια, Ψηλορείτης  και Γυναίκες Σορωνής, για το μικρό Γιωργάκη»

-Θεατρική παράσταση «Στα χνάρια του Διαβάτη» Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30

Στο οροπέδιο της Ίδης, ψηλά στις κορφές του  Ψηλορείτη της Κρήτης, υπάρχει μια ιερή σπηλιά, το Ιδαίον Άντρον,  όπου γεννήθηκε ο Δίας.  Και παραπέρα, στη βαθειά χαράδρα, οι αρχαίοι Κουρήτες, προσκλήθηκαν από τη Ρέα, τη μητέρα του Δία, να χορέψουν με τα άρματά τους για να κρύψουν τις νηπιακές του φωνές, να μην τις ακούσει ο παιδοφάγος πατέρας του, Κρόνος… αυτή είναι η παλιά δόξα του Ψηλορείτη και έτσι εξηγείται η προστασία και η ευαισθησία των Κρητών προς τα παιδιά…

Σε αυτή την Κρητική ευαισθησία, που στη Ρόδο εκφράζεται από την Αδελφότητα «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» στηρίχθηκε το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που σε συνεργασία και  με τον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής, αποφάσισαν, να ανεβάσουν την επιτυχημένη παράσταση «Στα χνάρια του Διαβάτη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, σε σκηνοθεσία Ιωάννη Φλώρου, την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19.30 στο Γυμνάσιο Σορωνής. Τα έσοδα της παράστασης, είναι για το μικρό Γιωργάκη.

Για την προθυμία των στελεχών της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Περιφέρειας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, δήλωσε: «Κάποια παιδιά προσπαθούν και χρειάζονται την αγάπη μας, τη στήριξη την υποστήριξη, τη δύναμή μας. Κάποια παιδιά, παλεύουν για τη ζωή και ζητούν τη δική μας συμπαράσταση. Ζητούν απλά, να γίνουμε φίλοι της καρδιάς τους. Είναι γνωστό, ότι, το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας, με την έγκριση του Περιφερειάρχη Ν.Α. Γιώργου Χατζημάρκου, προβάλλει ωφέλιμα τις δραστηριότητες τοπικών συλλόγων, που προσφέρουν με ευαισθησία πολιτισμό, σε όλα τα Δωδεκάνησα. Αυτή τη φορά, η  Αδελφότητα Κρητών Ρόδου, συμμετέχει με στην προσφορά για το μικρό Γιωργάκη.  Ας γίνουμε λοιπόν, όλοι εμείς οι φίλοι που εγκρίνουν οι γονείς του»…

 

Για τη συγκεκριμένη  παράσταση, εθελοντική προσφορά, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»  κ. Γιάννης Νιωτάκης, ξεκινώντας με μια μαντινάδα, τόνισε: «Αξία έχει στη ζωή το παιδικό  γέλιο, είναι υγεία, φρόνηση και τσ ανθρωπιάς θεμέλιο» και συνέχισε: «Υπάρχουν παιδιά που σου απλώνουν το χέρι που ζητούν ελπίδα μέσα από εμάς.  Γι΄αυτά τα παιδιά, ας αλλάξουμε συνήθειες και ας μην πούμε «δεν μπορώ». Ας τους δώσουμε ζωή. Γιατί αν θέλουμε, όλοι μας μπορούμε».

Αναφορικά με την παράσταση της Κυριακής, η Πρόεδρος Γυναικών Σορωνής κ. Ελένη Θωμάτου, ανέφερε: «Η γυναικεία ευαισθησία, η ευαισθησία της μάνας, εκφράζεται σταθερά από τις γυναίκες της Σορωνής, που εδώ και καιρό, έχουν δραστηριοποιηθεί ποικιλοτρόπως, με σκοπό να χαρίσουν το χαμόγελο στο μικρό Γιωργάκη. Και τις Άγιες ημέρες που πλησιάζουν, ας κάνουμε δικά μας, όλα τα παιδιά του κόσμου, με μια ελάχιστη προσφορά μας, που είναι μια μεγάλη αγκαλιά για τις παιδικές καρδιές. Σας περιμένουμε όλους στην παράσταση της Κυριακής».  

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...