Θεία του τυφλωμένου αγοριού στην Κίνα ύποπτη για την φρικιαστική επίθεση

Νέα διάσταση στη αποτρόπαια υπόθεση του 6χρονου στο Σανσί της βόρειας Κίνας, ο οποίος βρέθηκε τυφλωμένος μετά από επίθεση αγνώστων, δίνει η αναφορά από την αστυνομία που θέλει την θεία του αγοριού ύποπτη για συμμετοχή στο έγκλημα.

Η γυναίκα, αδελφή του πατέρου του 6χρονου, αυτοκτόνησε μετά το περιστατικό. Η κινεζική αστυνομία επιβεβαιώσε προηγούμενες αναφορές του πρακτορείου Xinhua πως η θεία αντιμετωπιζόταν ως ύποπτη.

Αίμα του αγοριού είχε βρεθεί στα ρούχα της γυναίκας, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Έξι ημέρες μετά την επίθεση, η θεία αυτοκτόνησε πηδώντας σε πηγάδι.

Οι πληροφορίες γύρω από την τραγωδία πάντως παραμένουν εξαιρετικά συγκεχυμένες. Όπως όλα δείχνουν, μία γυναίκα πλησίασε τον μικρό που έπαιζε σε ανοικτό χώρο και τον απομάκρυνε, πριν προχωρήσει στο απερίγραπτο.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, η γυναίκα μιλούσε με προφορά άλλης περιοχής -κάτι που αντικρούει την αναφορά ότι επρόκειτο για τη θεία. Η οικογένεια περιορίστηκε να αναφέρει στο ότι ο μικρός ήταν μπερδεμένος και οι γονείς του δηλώνουν άγνοια για το εάν η θεία θεωρείτο ύποπτη από την αστυνομία.

Παράλληλα, θολό είναι το κίνητρο της επίθεσης. Όσον αφορά το ενδεχόμενο εμπορίας οργάνων (εν προκειμένω, κερατοειδών), η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκαν ακέραιοι οι οφθαλμοί του παιδιού, αλλά οι γονείς αναφέρουν ότι οι ίδιοι δεν είδαν όντως τους οφθαλμούς.

Χωρίς να είναι πάντα σαφής η διαχωριστική γραμμή μεταξύ υποθέσεων, φημών και πληροφοριών, σε κινεζικά ΜΜΕ εγείρεται το ενδεχόμενο κίνητρο της θείας να ήταν προσωπική διαμάχη οικονομικής φύσης με τους γονείς του παιδιού. Η μητέρα του παιδιού φέρεται να το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...