Η Τήλος σε ευρωπαϊκό συνέδριο στην Κύπρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Τήλος 1/03/2017 -Με πολύ θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Τήλου στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο την Παρασκευή 24/2/2017 με θέμα την Κυκλική Οικονομία και διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Κύπρο σε συνεργασία με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιβάλλοντος και τον Δήμο Λεμεσού.

Το Συνέδριο ασχολήθηκε με τα οφέλη της Κυκλικής Οικονομίας καθώς και τον τρόπο που θα μπορέσουμε να μεταβούμε στη νέα μορφή Οικονομικού Μοντέλου. Ο Δήμος Τήλου εκπροσωπήθηκε από την Δήμαρχο Τήλου και έγινε παρουσίαση των επιτυχιών που έχει παρουσιάσει το ακριτικό νησί μας στο θέμα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων ενώ υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρoν για το έργο TILOS που υλοποιείτε αυτή τη στιγμή και που θα καταστήσει την Τήλο ενεργειακά αυτόνομη.

Η Τήλος με την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει θα καταστεί ουσιαστικά το πρώτο πράσινο νησί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι το νησί είναι χαρακτηρισμένο ως Natura 2000, ως Ζώνης Ειδικής Προστασίας και ως μόνιμο Καταφύγιο Άγριας Ζωής ενώ απαγορεύετε και το κυνήγι από το 1993.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές , Ελένη Θεοχάρους και Τάκης Χατζηγεωργίου οι οποίοι με τις ομιλίες τους ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κυκλική Οικονομία τους επόμενους μήνες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...