Η Ρόδος κατακτά δημοσιογράφους από την Ουγγαρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Η Ρόδος κατακτά δημοσιογράφους από την Ουγγαρία -Εντυπωσίασε η συνεργασία, η άψογη οργάνωση και η φιλοξενία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου

Με συγκριτικό της πλεονέκτημα τη μοναδικότητά της, την ιστορική, πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, καθώς και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της, που καθιστούν το τουριστικό της προϊόν εξαιρετικό, η Ρόδος κατέκτησε τους τέσσερις Ούγγρους δημοσιογράφους από έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας και ηλεκτρονικά μέσα υψηλής επισκεψιμότητας, στο πρώτο τους ταξίδι στο νησί, από τις 11 – 16 Οκτωβρίου 2018.

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. Αυστρίας – Ουγγαρίας - Ελβετίας και την Aegean Airlines, διοργάνωσε το press trip των Ούγγρων δημοσιογράφων, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης του τουρισμού στο νησί, στελέχη της οποίας παρείχαν έντυπο πληροφοριακό υλικό για τη Ρόδο και τους εξυπηρέτησαν ώστε να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα από το νησί.

Οι τέσσερις Ούγγροι δημοσιογράφοι εκπρόσωποι έντυπων και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. της πατρίδας τους που ήλθαν στη Ρόδο και πρόκειται να προβάλουν το νησί ως ιδανικό προορισμό διακοπών στην τουριστική αγορά της Ουγγαρίας, είναι: ο δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παραγωγός κ. Tamas Kalamar από το “Bors”, το περιοδικό με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, 65.000 τεύχη και 104.000 επισκέπτες στην ιστοσελίδα του περιοδικού “borsonline.hu”, ο κ. Zsolt Sandor από το “Origo.hu”, με επισκεψιμότητα 524.000 άτομα καθημερινά και το οποίο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 18-70 ετών, ο κ. Tamas Fencsik από το γυναικείο περιοδικό έντυπο - ηλεκτρονικό “nlcafe.hu” που απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες 18-55 ετών και έχει αναγνωσιμότητα - επισκεψιμότητα 434.000 άτομα στην ιστοσελίδα του και η κα Brigitta Vajk Judakne από το τουριστικό περιοδικό και site “turizmus.com”, με κυκλοφορία 15.000 - 20.000 τεύχη και 75.000 online επισκέπτες ηλικίας 25 - 55 ετών, το οποίο απευθύνεται επίσης και σε επαγγελματίες του τουρισμού.

Τους δημοσιογράφους συνόδευαν η διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Αυστρίας – Ουγγαρίας – Ελβετίας κα Ελένη Μελιτά και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και τύπου κ. Ιωάννης Ραφαλιάς, καθώς και η υπεύθυνη της Aegean Airilines στην Ουγγαρία κα Krizsta Kovacs.

Όλη η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές για δυναμικότερο άνοιγμα της Ρόδου στην τουριστική αγορά της Ουγγαρίας και τις στοχευμένες προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Ρόδου και προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Ούγγροι δημοσιογράφοι συνοδευόμενοι, καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νησί, από το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Βλάση Φακιόλη, όργωσαν κυριολεκτικά τη Ρόδο τις λίγες ημέρες τους παραμονής τους εδώ, από την πόλη της Ρόδου μέχρι τη Λίνδο, από τις Επτά Πηγές και τη Φιλέρημο, μέχρι την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Περπάτησαν στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης, θαύμασαν το μεγαλείο που εκπέμπει το μοναδικό παγκοσμίως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διατηρείται ζωντανό και δεν είναι μουσειακό είδος, επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Με ξεναγούς την κα Μαρία Νικολοπούλου, την κα Μαρία Κρητικού και τον κ. Γεώργιο Τριανταφύλλη, περιηγήθηκαν στις Ακροπόλεις της Ρόδου, της Ιαλυσού και της Λίνδου, στην Αρχαία Κάμειρο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους και αισθάνθηκαν όλη την αύρα της ιστορίας του νησιού, στο διάβα των αιώνων.

Ξεναγήθηκαν επίσης στην Πόλη της Ρόδου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στις Πηγές Καλλιθέας. Επισκέφθηκαν Λίνδο, Πρασονήσι, Επτά Πηγές, Φιλέρημο, Σιάννα και Έμπωνα.

Ενθουσιάσθηκαν με την πανέμορφη φύση της Ρόδου στον Προφήτη Ηλία, την Κοιλάδα των Πεταλούδων και τις Επτά Πηγές και θαύμασαν τα κάστρα Κρητηνίας και Μονολίθου. Παρακολούθησαν δε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση της ιστορίας της Ρόδου στο Throne of Helios – 9D Interactive Cinema.

Η επίσκεψη ήταν καθοριστική για τους Ούγγρους δημοσιογράφους. Εντυπωσιάσθηκαν από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μοναδική φυσική ομορφιά της Ρόδου, γνώρισαν ανθρώπους του νησιού και έζησαν τη φιλοξενία τους.

Ενθουσιάσθηκαν και με την άλλη πλευρά της Ρόδου, όχι την τουριστική, τη σχεδόν άγνωστη ακόμα και σε εμάς τους Ροδίτες. Επισκέφθηκαν το Βάτι και το ελαιοτριβείο στα Σιάννα, όπου θαύμασαν όλα τα στάδια παραγωγής και επεξεργασίας του μοναδικού αυτού θησαυρού της ροδίτικης γης, του γνήσιου, παρθένου ελαιόλαδου της Ρόδου που κυριολεκτικά το λάτρεψαν και το πήραν μαζί τους . Δοκίμασαν τα τοπικά φαγητά σε παραδοσιακές ταβέρνες της Ρόδου και αγόρασαν πολλά προϊόντα της ροδίτικης γης και κυρίως λάδι, αλλά και μέλι και κρασί. Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και ντόπιοι παραγωγοί προσέφεραν στους δημοσιογράφους και στους εκπροσώπους του Ε.Ο.Τ. πλούσια δώρα με τοπικά προϊόντα, λάδι, μέλι και κρασί.

Την άψογη συνεργασία και διοργάνωση του ταξιδιού από πλευράς Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου εξήραν τόσο η διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Αυστρίας - Ουγγαρίας κα Ελένη Μελιτά όσο και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και τύπου κ. Ιωάννης Ραφαλιάς που δήλωσαν στην αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και στη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου «εντυπωσιασμένοι από την όλη διοργάνωση, την ενημέρωση και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επίσκεψης και ξενάγησης των Ούγγρων δημοσιογράφων στη Ρόδο, αλλά κυρίως από τη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία που τους αγκάλιασε, όλες τις ημέρες της παραμονής τους στο νησί».

Όπως ανέφερε ο κ. Ραφαλιάς «η Ουγγαρία αποτελεί ανερχόμενη τουριστική αγορά για την Ελλάδα και φυσικά για τη Ρόδο. Ο αριθμός μάλιστα των πτήσεων τσάρτερ από την Ουγγαρία στη Ρόδο το 2018 ανήλθε σε τρεις την εβδομάδα και αναμένεται να αυξηθεί σε έξι την εβδομάδα για το 2019.»

Ευχαρίστησαν τέλος, από καρδιάς τον Δήμο Ρόδου και τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου για την καθοριστική συμβολή τους ώστε το ταξίδι τους στη Ρόδο να είναι άρτιο και να τους μείνει αξέχαστο.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την εξαίρετη εικόνα που είχαν για το νησί μας και τη φιλοξενία οι Ούγγροι επισκέπτες, συνέβαλαν τα μέγιστα και Ρόδιοι επιχειρηματίες, όπως οι εξής: Αναστάσιος Χατζηλιαμής - Destination One για τη διάθεση mini bus καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, Οικογένεια Βασιλείου Καμπουράκη - ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς A.E. - Ξενοδοχείο Rodos Palace Hotel, Οικογένεια Ιωάννη Χατζηλαζάρου – Χατζηλαζάρου Ιωάννης Α.Ε. H Hotels Collection, Αλέξανδρος Πασσάλης - Αλέξανδρος Πασάλης Α.Ε., Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου και ειδικότερα οι ξεναγοί κα Μαρία Νικολοπούλου, κα Μαρία Κρητικού και κ. Γεώργιος Τριανταφύλλης, Γεώργιος Καταχανάς - Κατάλυμα Ωβέρνη ΜΟΝ. ΙΚΕ, Βασίλης Μακρής - Koukos Παραδοσιακό Κατάλυμα – Εστιατόριο, Κωνσταντίνος Σεΐτης - Ταβέρνα Πλάτανος στο Βάτι, Κωνσταντίνος Ζώης - Κ. Ζώης και Σία Ε.Ε. - Εστιατόριο Nisos, Σάββας Ε. Τσουκαλάς - Εστιατόριο Savvas Grill House (Έμπωνας) - παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα, Νικόλαος Τριανταφύλλου - Emery A.B.E. Οίνων και Ποτών, Στέργος Στεργενάκης - Ένατη Διάσταση Υπηρεσίες Ψυχαγωγίας Α.Ε. – Throne of Helios, Σταύρος Κάλλας - Σταύρος και Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε. - Natura Rodos.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...