Η πρώτη Παρουσίαση της πλατφόρμας διαχείρισης ακινήτων της δημοτικής περιουσίας Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου συνάντηση του τμήματος διαχείρισης ακίνητης περιουσίας του δήμου Ρόδου,  της Διεύθυνσης Πληροφορικής και της ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 , στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί .  Στην συνάντηση παραβρέθηκαν , ο εντεταλμένος σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Ρόδου κ. Σπυρόπουλος Σπύρος ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 κος. Δημόπουλος Γιάννης oδιευθυντής πληροφορικής του δήμου Ρόδου κος. Μανίκαρος Νίκος,  η προϊσταμένη του τμήματος Ακίνητης περιουσίας κα.Καρπη Νίκη η κα. Παπαδοπούλου Αναστασία .  Στην συνάντηση έγινε η πρώτη παρουσίαση της πλατφόρμας διαχείρισης ακινήτων της δημοτικής περιουσίας .

Θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι δήμος Ρόδου καλείται να υλοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία του.

Το τμήμα αξιοποίησης και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που μεριμνά για την καταγραφή και την αξιοποίηση της Δημοτικής ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες διαδικασίες π.χ. κατάρτιση συμβάσεων μισθώσεως και λοιπά είναι ήδη επιβαρυμένο ενώ στερείται και ιδιαίτερα σημαντικών ειδικοτήτων που απαιτούνται για τηνκαταγραφή και  πλήρη αξιοποίηση της Δημοτικής ακίνητης περιουσίας. Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι επιφορτισμένες  με τη μελέτη και την υλοποίηση έργων σε πλήρη απασχόληση και ήδη με μειωμένο προσωπικό. 

 

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει πολλά για τη βελτίωση αξιοποίηση των πόρων της τα ακινητά της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα τα εμπορικά αξιοποιήσιμα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος Αλλά και να ενισχύσουν και τα έσοδα των δήμων οι στόχοι και οι προτεραιότητες που πρέπει να έχει κάθε Δημοτικής Αρχής για την ακίνητη περιουσία είναι.

  • Δημιουργία σταθερής βάσης Εσόδων επαύξηση της οικονομικής αξίας της περιουσίας της
  • Διαφάνεια Πληροφόρηση λογοδοσία και Πλαίσιο αναφοράς
  • Βελτίωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος
  • Διασφάλιση κοινωνικής ανταποδοτικότητας

 

ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ  ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ:

 

1. Καταγραφή  ακινήτων του δημουσε ηλεκτρονική βάση δεδομένων

2. Δημιουργία ενός γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών GISσε περιβάλλονWEB που θα παρέχει άμεση και ολοκληρωμένη εικόνα της γεωγραφικής θέσης των δημοτικών ακινήτωνκαθώς και τους πλήρεις φακέλους .

3. Αξιολόγηση των ακινήτων του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου

4. Κατηγοριοποίηση ακινήτων με γνώμονα διάφορες παραμέτρους παραδείγματος χάρη δυνατότητες ανάπτυξης μεγέθους αξία και λοιπά

5. Στο στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

 

 

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...