Η περί του ψεκασμού θεωρία - Του Θάνου Ζέλκα

Η ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΘΕΩΡΙΑ-Εδώ και αρκετό καιρό πλανάται ένα ερώτημα πάνω από τη χώρα μας που δεν είναι άλλο από το: “Μήπως τελικά μας ψεκάζουν;”. Όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα και το συγκεκριμένο έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και θεωριών, με τον καθένα να σπεύδει να καταθέσει τη δική του άποψη περί του ζητήματος πάντα έχοντας πληροφορίες εκ των έσω.

Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς οι ιστορίες με κακούς που θέλουν να ελέγξουν την παγκόσμια συνείδηση και σκέψη έβρισκαν πάντα γόνιμο έδαφος. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου άλλωστε αρέσκεται να ακούει ιστορίες με κακούς, περιμένοντας ταυτόχρονα τους ήρωες που θα πάνε στο σκοτεινό τους κρησφύγετο και θα τους κατατροπώσουν. Λογικά κάπως έτσι έγινε και ο Σβαρτσενέγκερ κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Το κοινό του ενδεχόμενα να τον περίμενε να ζωστεί με τα “φυσεκλίκια” και να τακτοποιήσει τους κακούς όπως έκανε και στις ταινίες του. Το ότι εξελέγη και δεύτερη φορά ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει κάπως περισσότερο τους σκεπτόμενους, μαζί φυσικά με άλλα παρόμοιας φύσης γεγονότα.

Στη θεωρία των αεροψεκασμών έρχεται και μια πιο επιστημονικοφανής προσέγγιση που λέει ότι γίνονται για να μας προστατέψουν από το φαινόμενο της υπερθέρμανσης λόγω της τρύπας του όζοντος και από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτινοβολίες. Για τους λάτρεις της ιατρικής υπάρχει και η άποψη των ψεκασμών για την καταστολή των επιδημιών. Ο καθένας μπορεί να υιοθετήσει ό,τι ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του.

Το πιο ενδιαφέρον του θέματος είναι ότι μεταφέρθηκε δύο φορές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τη μορφή επερωτήσεων. Η πρώτη ήταν στις 5 Φεβρουαρίου 2007 από τον κ. Κουβέλη ο οποίος ρωτά ευθέως: “Πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί; Από ποιους φορείς και για ποιο λόγο πραγματοποιούνται και εάν το περιεχόμενο αυτών εμπεριέχει κινδύνους για τους κατοίκους και το περιβάλλον.”. Η δεύτερη έγινε στις 25 Νοεμβρίου 2010 από τον κ. Βορίδη με σαφέστατο ερώτημα: “Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζόμενου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; πότε άρχισα, με τις πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;”.

Κι αν νομίζετε ότι μόνο την Ελλάδα απασχολούν οι αεροψεκασμοί πλανάστε πλάνην οικτρά. Στις 8 και 9 Απριλίου 2013 το ζήτημα απασχόλησε και το Ευρωκοινοβούλιο με προβολή ειδικού ντοκιμαντέρ, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και συνέντευξη τύπου κατά το πέρας. Φαντάζομαι ότι ως πολίτες πρέπει να νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί που οι εκπρόσωποί μας εντός και εκτός συνόρων αφουγκράζονται τους πιο μύχιους προβληματισμούς μας και τους αναδεικνύουν σε μείζονα ζητήματα της πολιτικής ζωής.

Συνυπολογίζοντας όλα αυτά και άλλα τόσα “ωραία” πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά στον κόσμο με τη διαστροφή και τη βλακεία να κερδίζουν συνεχώς έδαφος, το μόνο σίγουρο είναι ότι μας ψεκάζουν. Αλλά όχι από ψηλά. Μας ψεκάζουν κατάμουτρα μέσω της τηλεόρασης και πλέον και του διαδικτύου. Χωρίς χημικά και βαρέα μέταλλα. Μόνο με μπούρδες και θεωρίες συνωμοσίας προκειμένου να αναζητάμε συνεχώς έναν αόρατο εχθρό, διότι μόνον έτσι δεν συγκεντρωνόμαστε στα πραγματικά μας προβλήματα.

Δεν χρειάζονται χημικά και παραισθησιογόνα για να ελέγξουν τη σκέψη μας. Υπάρχει ένα πάρα πολύ δημοφιλές δίκτυο που όλοι μας καταγράφουμε τις σκέψεις μας. Γιατί να μπουν σε έξοδα όλα αυτά τα σκοτεινά κέντρα όταν τους τα σερβίρουμε δωρεάν; Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν κάποιοι να φροντίζουν τη σωστή διοχέτευση της μπούρδας. Αυτοί είναι οι ευνοημένοι του συστήματος και ενδεχόμενα να έχουν και κάποιο όφελος. Εκείνοι που την αναπαράγουν, προσπαθώντας τάχα να αποκαλύψουν τη συνωμοσία είναι και εκείνοι τελικά που την υπηρετούν και μάλιστα αφιλοκερδώς.

--

Από τη στήλη "ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ" στη ΡΟΔΙΑΚΗ της Κυριακής

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...