Η ομιλία στη Ρόδο της Φώφης Γεννηματά ως έκφραση της αναγκαιότητας για εθνική συνεννόηση στην κορυφή και εθνική ομοψυχία στην κοινωνική βάση! Του Κοσμά Σφυρίου

Κοσμάς Σφυρίου -Ρόδος / 4 / 2017 -Α Ρ Θ Ρ Ο Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΣΗ !

Στη νεώτερη ιστορία της, η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει πολλές & ποικίλες κρίσεις. Κρίσεις μικρές και μεγάλες. Έχει, μάλιστα «αιμοραγίσει» φρικτά και με έναν αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο ! Για κάθε κρίση, που προκαλείται, ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς υποστήριζε, επίμονα, με όλη την δύναμη της ψυχής του : «απαιτούνται : ● εθνική συνεννόηση στην κορυφή ! και ● εθνική ομοψυχία στην κοινωνική βάση !»

Η διεθνής οικονομική κρίση του 2008, βρήκε τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας απολύτως εκτροχιασμένα : - έλλειμα 15,4% του ΑΕΠ το 2009, από 3,2% το 2003, - δημόσιο χρέος 129,7% του ΑΕΠ το 2009, από 94,5% το 2003, - ύφεση το 2008 και το 2009, από ανάπτυξη 4,5% του ΑΕΠ το 2003 κ.λ.π. Η κρίση έφερε τα μνημόνια (λόγω της ανάγκης των αντίστοιχων δανεισμών, ώστε να μην “εκραγεί” η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία) : - το μνημόνιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ (2010 και 2011), - το μνημόνιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Ν.Δ (με ολίγο ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ) το 2012, 2013 και 2014, - το μνημόνιο που εφάρμοσε και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α (με ολίγο ΑΝ.ΕΛ), το 2015, 2016 και 2017 - και τώρα συζητώνται από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ μέτρα για το 2019 και 2020, μετά την λήξη του 3ου μνημονίου – δηλαδή 4ο μνημόνιο ! Μεγάλη κρίση ! Οικονομική, με εκατομμύρια κοινωνικά θύματα !

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτούνται αυτά που υποστήριζε ο Γιώργος Γεννηματάς και σήμερα τα εκφράζει, επίμονα, με όλη τη δύναμη της ψυχής της η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά : «απαιτούνται : ● εθνική συνεννόηση στην κορυφή ! και ● εθνική ομοψυχία στην κοινωνική βάση !»

Απέναντι σ’ αυτές τις απόλυτες εθνικές αναγκαιότητες (που τις υιοθέτησαν και τις εφάρμοσαν με επιτυχία η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος κ.λ.π, όταν αντιμετώπισαν ανάλογη κρίση), - ο κ. Τσίπρας. επί 2,5 χρόνια πρωθυπουργός, αρνείται να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης. Επί 2,5 χρόνια δυναμιτίζει την εθνική ομοψυχία, με διχαστική πολιτική στρατηγική και ρητορεία. Και ενώ διαπιστώνει (δε μπορεί να μην την βλέπει !), πως με αυτές τις πρακτικές δεν επιτυγχάνει (όπως επιδιώκει) να περιχαρακώσει και να συσπειρώσει την περιστασιακή εκλογική του δύναμη, που φυλλορροεί... - ο κ. Μητσοτάκης, που επωφελείται από την λαϊκή δυσαρέσκεια κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α & των ΑΝ.ΕΛ, αρνείται την εθνική συνεννόηση. Ζητά από τους πολίτες, να τον χρίσουν «σωτήρα της χώρας» ! Αλίμονο, φαίνεται, ότι δεν διδάχθηκε τίποτε από την επτάχρονη οδυνηρή ελληνική εμπειρία, αλλά ούτε από την διεθνή εμπειρία...

Ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της τρίτης πολιτικής δύναμης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά, (την Τρίτη 18 Απριλίου, 19 :30, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου), ας την υποδεχθούμε ως εκφραστή της απόλυτης αναγκαιότητας : ● για εθνική συνεννόηση στην κορυφή ! και ● για εθνική ομοψυχία στην κοινωνική βάση !

Να την δούμε και να την ακούσουμε να μας αναλύει ποιό είναι το προοδευτικό «σχέδιο Ελλάδα» : ● για την κοινωνική προστασία & την εργασία, ● για τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν στην οικονομία, στην φορολογία,στην δικαιοσύνη & στο κοινωνικό κράτος ● για την ανάπτυξη και τα πιλοτικά αναπτυξιακά προγράμματα σε κάθε περιφέρεια και ● για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Το ελληνικό, το εθνικό “σχέδιο Ελλάδα”, πως εκπονείται – με εθνική συνεννόηση - και πως θα εφαρμοστεί, για να δικαιώσει τις αιματηρές θυσίες των ελλήνων και των ελληνίδων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...