Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Θοδωρή Παστρικό

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔ/ΣΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΣΤΡΙΚΟ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Θοδωρή Παστρικό, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στον τόπο μας, που έφυγε χθες από κοντά μας.

Γεννημένος το 1948, άνθρωπος της βιοπάλης από πολύ μικρός σε εκείνα τα «πέτρινα χρόνια» που τα αριστερά πολιτικά φρονήματα και ο συνδικαλισμός, έφερναν στην οικογένειά του πείνα, ανεργίακαι λυσσαλέα περιφρούρηση. Πάντα θα θυμόμαστε τις ιστορίες που μας έλεγε, για τη διαδικασία της πολιτικής του ωρίμανσης ενώ ήταν νεαρό παιδί, του εντατικού διαβάσματος, της αγάπης του για την διαλεκτική και τον ιστορικό υλισμό.

Πάντα θα θυμόμαστε τις περιπέτειές του όταν, π.χ. λειτούργησε ως «ταχυδρόμος», όταν μετέφερε κρυφά στον κόρφο του την εφημερίδα «Αυγή» ή κουπόνια ή τις υπογραφές για την απελευθέρωση του Γλέζου, όταν τον συλλαμβάνανε με κάθε αφορμή... Έγινε ιδρυτικό μέλος και γραμματέας της πρώτης αριστερής νεολαίας στη Ρόδο, συμμετέχοντας στο 1ο ιδρυτικό συνέδριο των "Λαμπράκηδων" στην Αθήνα το 1965. Στο στρατό, έμαθε από πρώτο χέρι τι σημαίνει Χούντα, καταστολή και βασανιστήρια. Πολλά χρόνια μετά, έγραφε στην ιστοσελίδα του: «Τα σημάδια τους τα κουβαλώ για πάντα. Αν και πέρασε μισός αιώνας τα ονόματα των βασανιστών μου τα θυμάμαι ακόμα». Πόσες κα πόσες ιστορίες, μνήμες, αγώνες!

Οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς από τη μακρά πορεία του αγαπημένου μας Θοδωρή Παστρικού στο πεδίο των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, τον συνόδευσαν ως το τέλος. Άνθρωπος ξεχωριστός, της καλής παρέας και συντροφικότητας, της διάθεσης για προσφορά, των αγώνων για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, άφησε το αποτύπωμά του στην τοπική κοινωνία.

Όλοι και όλες εμείς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συμπορευτούμε μαζί του,  θα τον έχουμε είναι πάντα στις καρδιές και στη σκέψη μας. Καλό ταξίδι Θοδωρή μας!

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαρία Χατζημάρκου, στα δύο παιδιά τους, Αιμιλία και Γιάννη και στους οικείους του.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...