"Η εορτή της Σιτάκας" στο Αρβανιτοχώρι Κάσου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΟΥ -Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβανιτοχωρίου προσπάθησε και φέτος, παρά τη δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λίγο πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης , να φανεί αντάξιο τόσο της ιστορίας, που κρύβεται πίσω από την ονομασία της εκδήλωσης αυτής όσο και μιας επιτυχημένης συλλογικής πορείας 44 χρόνων.

Η “Εορτή της Σιτάκας” για έκτη χρονιά είχε σαν σκοπό την προώθηση και την προβολή της τοπικής μας γαστρονομίας, των ηθών και εθίμων μας. Την αυλαία της φετινής γιορτής άνοιξε το Θεατρικό εργαστήρι Κάσου « Γιάννης Μαρίνος »με την παρουσίαση ενός σύντομου θεατρικού με θέμα την σιτάκα, ακολούθησε η βράβευση των παραγόντων της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου ΑΟ Δόξας Αρβανιτοχωρίου με αφορμή την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας .

Εν συνεχεία ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου, όπου για άλλη μία χρονιά, τιμώντας την παράδοση και τον τόπο καταγωγής του, συγκίνησε το πλήθος κόσμου που είχε παρευρεθεί για να το θαυμάσει, ενώ απέσπασε επάξια το χειροκρότημα τους. Κι επειδή η μουσική είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία κάθε χρόνο στην “ Εορτή της Σιτάκας ”, έτσι και φέτος η πλατεία του Αρβανιτοχωρίου γέμισε από τη μαγευτική φωνή του Γιώργου Χαιρέτη, με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά:

· Την εταιρια αναψυκτικών ΒΑΠ-ΚΟΥΓΙΟΣ για την προσφορά των αναψυκτικών

· Τα παιδιά που συμμετείχαν στο χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας αλλά και τις οικογένειές τους για την συμπαράστασή τους

· Τους δάσκαλους του χορού Ζάγορα Κυριάκο και Φούντη Ευη

· Τους φίλους μουσικούς Ιερομόναχο Μάρκο , Μηνά Ντίνο, Περσελή Γεώργιο , Σταματάκη Νεκτάριο και Χασαπλαδάκη Ανδριανό που συνέδραμαν με την συμμετοχή τους την προσπάθειά μας

· Τον κ. Μονδάνο Ιωάννη για την κατασκευη της εξέδρας

· Τους ηλεκτρολόγους Ιερομόναχο Μηνά και Περσελή.Καν.Κων/νο για την ηλεκτρολογική κάλυψη της εκδήλωσης

· Τον κ. Δελεγραμμάτικα Νικόλαο για την επιμέλεια και παρουσίαση της βράβευσης των παλαιμάχων της ΑΟ Δόξας

· Τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου μας που εργάστηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όλους όσους παρακολούθησαν και στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθειά μας

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε

Τους συγχωριανούς μας που είχαν την διάθεση να στηρίξουν οικονομικά με τις προσφορές τους τον σύλλογό μας για τη στήριξή τους στην επιτυχή έκβαση αυτης της εκδηλώσης με την ελπίδα για μια επόμενη αντάξια με την φετινή συνεργασία.

Δηλώνουμε ότι αυτό μας δίνει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία γιατί οι ανθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας υπάρχουν ακόμη στους συμπολίτες μας. Ευχόμαστε σε όλους σας καλό το υπόλοιπο καλοκαίρι, να είμαστε όλοι καλά να ξανασμίξουμε του χρόνου.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Φραγκούλης.Εμμ.Δημήτριος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...