Η εκδήλωση- συζήτηση στο πανεπιστήμιο Αιγαίου με ομιλητή τον Σπύρο Μαρίνη, μελος του ΔΣ της ΔΟΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Από την εκδήλωση- συζήτηση που συνδιοργάνωσαν το ΠΑΜΕ εκπ/κων Ρόδου και το ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου -Την Παρασκευή 12-10-2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση- συζήτηση στο πανεπιστήμιο Αιγαίου με κύριο ομιλητή τον Σπύρο Μαρίνη, μελος του ΔΣ της ΔΟΕ και της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ.

Κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και πώς θα μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή.

Ο ομιλητής στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι η «επόμενη μέρα» βρίσκει το διαρκές μνημόνιο για την παιδεία σε ισχύ:

• Τα 25.000 χιλιάδες κενά και η ανάγκη να καλυφθούν άμεσα με τους διορισμούς των συμβασιούχων αναπληρωτών συναδέλφων. • Η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές. Τεράστια προβλήματα με τα κτίρια που στεγάζονται ειδικά τα νηπιαγωγεία. • Ο νόμος 4547 για τις νέες δομές υποστήριξης, όπου μπαίνει σε εφαρμογή η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση του σχολείου και ταυτόχρονα δίνει ισχυρό πλήγμα στην Ειδική Αγωγή και ανοίγει το δρόμο στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα. • Το νέο Λύκειο που είναι ένα εξεταστικό κέντρο, χωρίς να μορφώνει αλλά να εξοντώνει τους μαθητές.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός, μεταφέρθηκαν εμπειρίες από τους χώρους δουλειάς και ακούστηκαν σκέψεις με ποιο τρόπο θα μπουν μπροστά «οι δικές μας ανάγκες».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η επόμενη μέρα που υπόσχονται στους εργαζόμενους είναι χτισμένη με παλιά και νέα μνημόνια, που εδώ και χρόνια έχουν τον ίδιο αντιλαϊκό στόχο, την ανάπτυξη των λίγων με τον μόχθο των πολλών.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα μας,

Ξεκινάμε με τις εκλογές των αιρετών στις 7 του Νοέμβρη,

ενισχύουμε το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ ( το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) αλλάζοντας τους συσχετισμούς.

Θα τα καταφέρουμε, θα κερδίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα, για μας και τα παιδιά μας!

Οκτώβρης 2018

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...