Η δημοτική αρχή ασχολείται με τον οδό Ιπποτών! Τη διέλευση των....τριαξονικών θα την απαγορεύσει; Προφανώς δουλευόμαστε....

Τη σπουδαιότητα αλλά και τη βαρύτητα που δίνει η δημοτική αρχή στα ζητήματα που αφορούν την  Μεσαιωνική Πόλη σε όλους τους τομείς, σηματοδοτεί η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, στα γραφεία της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.  Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι αντιδήμαρχοι  Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων Γιώργος Κακούλης, Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο εντεταλμένος  σύμβουλος εύρυθμης λειτουργίας και εφαρμογής των κανονιστικών διατάξεων Μεσαιωνικής Πόλης Βασίλης Ψυλλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο προγραμματισμός έργων και δράσεων όλων των αρμοδίων φορέων, με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της Μεσαιωνικής Πόλης σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τις παρεμβάσεις σε Μνημεία και ιστορικά κτίρια σε όλο το νησί της Ρόδου. Ιδιαίτερη έμφαση, πέραν της Παλιάς Πόλης, δόθηκε από τους συμμετέχοντες  στις μελέτες του Εθνικού Θεάτρου, την ανάδειξη της Νέας Αγοράς, στο  Λογοτεχνικό Κέντρο, τα Κρητικά, στην ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου και πλήθος άλλων σημαντικών κτιρίων και χώρων σε όλο το νησί. Τεχνικά έργα, συντηρήσεις μνημείων, ανάπλαση παραλιακής ζώνης όλα τέθηκαν επί τάπητος και όλα δένουν αρμονικά μπροστά στο κοινό σκοπό, την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων αυτού του τόπου για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ρόδου.
Ήδη συνεργεία του δήμου Ρόδου υπό την επίβλεψη του κ. Ψυλλάκη έχουν ξεκινήσει ήδη τις παρεμβάσεις στην οδό Ιπποτών και την πλατεία Μουσείου.

Φωτογραφικό υλικό

Comments

Καλά τα λέτε άλλα να θυμάστε ότι στην Μεσαιωνική πόλη ζουν και άνθρωποι που συντηρούν τα ωραία κτίρια που βλέπετε εσείς. Τα τριαξονικά δεν πάνε να χτίσουν το σπίτι μου, τα έργα συντήρησης και ανάπλασης εξυπηρετούν. Και αν δεν πάνε από την Ιπποτών από που θα πάνε. Η Ambuase πρέπει να μείνει χωρίς οχήματα για τουλάχιστον έναν χρόνο μέχρι να σφίξει ο ασβέστης από τους χόχλακες που τοποθετήθηκαν με το έργο που έγινε. Η Σωκράτους με τα στέγαστρα και τις υπερβάσεις που έχουν γίνει δεν συνίσταται. Ας ξεκινήσουν από τα απλά, να τηρήσουν την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου του 2006 και τους νόμους και μετά να πάνε για τα υπόλοιπα. Να σταματήσουν τα μηχανάκια με τις πειραγμένες εξατμίσεις, να μην παραμένουν εντός των τειχών τα αυτοκίνητα που δεν ανήκουν σε μόνιμους κατοίκους ή έστω σε αυτούς που δεν έχουν σήμα. Η νοοτροπία πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι ανήκει στο παρελθόν, δεν φταίει ο κάτοικος που δεν μπορέσατε ποτέ να λειτουργήσετε τα αυτοκινητάκια. Βρείτε λύση για την πρόσβαση και κίνηση των κατοίκων και άστε τα άλλα και τις μεγαλοστομίες. Τηρήστε τον νόμο πρώτα, καθαρίστε την πόλη, λύστε το πρόβλημα των σκουπιδιών, των επαιτών, των κραχτών,φτιάξτε τις πλάκες να μην τρώει ο κόσμος την μούρη του, επεκτείνεται το αποχετευτικό, λειτουργήστε το χαμάμ, την Παναγιά του Κάστρου κλπ και μετά κλείστε και την Ιπποτών.

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...