Η αγάπη έχει έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης: να εκφράζεται! Η οπτική της διαφορετικότητας μέσα από την αγάπη

δελτίο τύπου

Η αγάπη έχει έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης: να εκφράζεται!

Η οπτική της διαφορετικότητας μέσα από την αγάπη

-Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών συμμετέχει στην παρουσίαση του βιβλίου ΔΥΟ ΣΚΙΕΣ του Γεώργιου Τσορομώκου. Στο μυθιστόρημα γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για τις προκαταλήψεις, τη διαφοροποίηση ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τον σχολικό εκφοβισμό.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Μυρσίνη Λενούδια, εκπαιδευτικός θεάτρου, η Ασημίνα Τσιμπιδάκη, επίκουρη καθηγήτρια ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Αϊβαλιώτη Ανθούλα, Βαγιάνου Στυλιανή, Κογιάμη Άννα, Λεβέντη Αγγελική, Λίσγου Μαρία-Ευαγγελία, Τσιώτση Ιωάννα και Φλάγκου Αικατερίνη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο Κελάρι (Πυθαγόρα 39, Παλιά Πόλη).

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Κωνσταντίνος, είναι ένας νέος από την επαρχία, γεμάτος όρεξη και περιέργεια για τη ζωή, που αντιμετωπίζει με δυναμισμό τα αδιέξοδά της. Ωστόσο, η ζωή του οδηγείται σε ένα τέλμα από το οποίο δυσκολεύεται να επανέλθει. Με αφορμή ένα γράμμα που στέλνει σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, αναστοχάζεται τις επιλογές και τα λάθη που έκανε, αλλά και τις ιστορίες των προγόνων του, προσπαθώντας να βρει κοινά σημεία αναφοράς, ώστε να κάνει μια νέα αρχή. Ο σχολικός εκφοβισμός, η διαφοροποίηση ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό, η σύγκρουση με τη μητέρα του, οι προκαταλήψεις, ο έρωτας, η φυγή ως μετανάστης και η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μερικές από τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Η λύση στον γόρδιο δεσμό του κρύβεται στο ηθικό δίδαγμα ενός παραμυθιού που του έλεγε η γιαγιά του: «Η αγάπη έχει έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης: να εκφράζεται!» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...