Ηλεκτρονικό Περίπτερο και Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης δικτύων ύδρευσης στον Δ. Καρπάθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: « Ηλεκτρονικό Περίπτερο και Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης δικτύων ύδρευσης στον Δ. Καρπάθου» -Δύο σημαντικές προτάσεις υπέβαλε ο Δήμος Καρπάθου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Ν. Αιγαίο 2017 -2020 ( Εθνικοί Πόροι ΠΔΕ): -1.Ηλεκτρονικό Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δ. Καρπάθου.

2. Σύστημα Ελέγχου Διαρροών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Δικτύων ύδρευσης Δ. Καρπάθου.

1.Ηλεκτρονικό Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δ. Καρπάθου.

Η παρούσα πρόταση αφορά στην ανάπτυξη Ηλεκτρονικού hi – tech Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης στον Δ. Καρπάθου. Στόχος είναι η εφαρμογή των πλέον σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων και συστημάτων για την παροχή τουριστικών πληροφοριών σε τουρίστες – επισκέπτες της Καρπάθου. Ενδεικτικά οι παρεχόμενες λειτουργίες από το Ηλεκτρονικό Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης θα περιλαμβάνουν: • Οθόνες παρουσίασης πολυμεσικού (κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο animation) τουριστικού περιεχομένου μέσω της εφαρμογής digital signage. • Proximity marketing εφαρμογή για αποστολή μηνυμάτων σε κινητές συσκευές τουριστών – επισκεπτών που επισκέπτονται ή περνούν σε μικρή απόσταση από το περίπτερο. • Wi – fi υψηλής ταχύτητας για πρόσβαση τουριστών – επισκεπτών σε Δίκτυο Δήμου με 1η σελίδα επίσκεψης αμέσως μετά τη σύνδεση ειδικού τουριστικού περιεχομένου. • Ειδική διαδικτυακή εφαρμογή τουριστικής προβολής – προώθησης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και λοιπών τουριστικών πόλων με σημαντική επισκεψιμότητα. • Πρόσβαση μέσω QR code (σε αφίσα, τοίχο, κλπ) στην παραπάνω ειδική διαδικτυακή εφαρμογή. • Virtual Reality video σημαντικών μνημείων – αρχαιολογικών χώρων

2. Σύστημα Ελέγχου Διαρροών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Δικτύων ύδρευσης Δ. Καρπάθου .Με την υλοποίηση του έργου και την ολοκλήρωση του συστήματος τηλεελέγχου /τηλεχειρισμού, θα είναι δυνατή η πλήρης, ορθή και σε πραγματικό χρόνο αποτύπωση της κατάστασης του δικτύου ύδρευσης, των κεντρικών αγωγών μεταφοράς, των δεξαμενών και των εσωτερικών δικτύων διανομής , σε όλες τις περιοχές ευθύνης του Δήμου.

Πρόκεται για ένα εξαιρετικά σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που δίνει τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης σε κάθε πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα, μέσω της ορθολογικής διαχείρισης και της εξοικονόμησης υδατικών και λειτουργικών πόρων δημιουργεί συνθήκες οικονομίας σε όφελος της δημοτικής επιχείρησης και του δημότη – καταναλωτή.

Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...