Ζελέ απο φρέσκο χυμό λεμονιού και γκρέιπφρουτ - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ): Χυμό λεμονιού: 1 κούπα Χυμό γκρέιπφρουτ: 3/4 κούπας Ζάχαρη: 1 κούπα Νερό: 3 κούπες Σκόνη ζελατίνη: 3 κουταλιές σούπας ΟΔΗΓΙΕΣ: 1. Ανακατεύετε τη ζελατίνη με το χυμό λεμονιού και το αφήνετε 3 - 4 λεπτά να φουσκώσει. 2. Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 λεπτά. Κατεβάζετε από την φωτιά. 3. Προσθέτετε ανακατεύοντας στο σιρόπι το χυμό λεμονιού με τη ζελατίνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζελατίνη. Τέλος προσθέτετε το χυμό γκρέιπφρουτ και ανακατεύετε. 4. Μοιράζετε το ζελέ σε 6 ατομικά φορμάκια ή σε ένα μεγάλο και όταν πέσει η θερμοκρασία τους τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν εντελώς. Για να τα ξεφορμάρετε, τα βουτάτε για 1 δευτερόλεπτο σε καυτό νερό.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...