Ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή για τις υψηλές τιμές των καυσίμων στη Δωδεκάνησο

Ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή για τις υψηλές τιμές των καυσίμων στη Δωδεκάνησο

 

Την οικονομική αφαίμαξη και αδικία, λόγω των υψηλών τιμών καυσίμων που πληρώνουν οι Δωδεκανήσιοι, σε σχέση με το μέσο όρο που επικρατεί στη χώρα, έφερε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης. Η ερώτηση κατατέθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου και απευθύνεται στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στη Δωδεκάνησο, αναφέρει το κείμενο της ερώτησης, το πετρέλαιο κίνησης πωλείται έως και 31% ακριβότερα και η αμόλυβδη βενζίνη έως και 8% ακριβότερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης.  Από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου 2019 στη Δωδεκάνησο η τιμή του πετρελαίου κίνησης αυξήθηκε κατά 53% και στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 21%.

Συμφώνως με την ερώτηση στη Δωδεκάνησο η τιμή της αμόλυβδης ανά λίτρο είναι στα 2,090€ όταν ο μέσος εθνικός όρος είναι στα 1,939€ δηλαδή 8% πιο ακριβή και η τιμή στο diesel κίνησης είναι 2,237€ όταν ο εθνικός μέσος όρος είναι 1,708€ δηλαδή 31% πάνω. Στη Σύμη έφτασε τα 2,180€ με την μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 2,135€, στην Κω η τιμή της αμόλυβδης έφτασε στα 2,199€ με την μέση τιμή να αγγίζει τα 2,067€, στη Λέρο έφτασε τα 2,259€ με την μέση τιμή να αγγίζει τα 2,138€, στην Κάλυμνο η τιμή της αμόλυβδης άγγιξε τα 2,199€ με την μέση τιμή να αγγίζει τα 2,070€, στην Κάρπαθο έφτασε τα 2,170€ με την μέση τιμή να φτάνει τα 2,142€, στην Πάτμο έφτασε τα 2.179€ με την μέση τιμή να κυμαίνεται στα 2,199€, στην Νίσυρο έφτασε τα 2,320€, στην Τήλο τα 2,130€, στο Αγαθονήσι τα 2,258€, στο Καστελόριζο τα 2,270€ και στους Λειψούς η τιμή της αμόλυβδης έφτασε στα 2,259€.

Ο κ. Νικητιάδης ερωτά  τους αρμόδιους υπουργούς, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες αυξήσεις στα καύσιμα κίνησης συνολικά αλλά ειδικότερα στα Δωδεκάνησα; εξετάζει η Κυβέρνηση την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης όπως έχει προτείνει εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ; εξετάζει η Κυβέρνηση τη λήψη έκτακτων μέτρων ειδικά για τα Δωδεκάνησα και για όσο διάστημα είναι υψηλές αυτές οι τιμές, όπως την επέμβαση στην διαμόρφωση των τιμών (χονδρικών και λιανικών) ή την έκτακτη επιδότηση των κατοίκων σε αυτές τις περιοχές;


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...