"Επιχείρηση" Κάσος καθαρή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα : «  ΚΑΣΟΣ ΚΑΘΑΡΗ »-Αν η καθαριότητα, κατά την παλαιά παροιμία, είναι μισή αρχοντιά, είναι αυτή που έλειπε για να καταστήσει απόλυτη αρχόντισσα τη Μπούκα, το γραφικό λιμανάκι - σημείο αναφοράς, για το νησί της Κάσου.
 Εφαρμόζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής, η Δημοτική Σύμβουλος Λέλα Δημητρίου, αρμόδια για τον ευπρεπισμό της Μπούκας και του Λιμανιού, πήρε κυριολεκτικά την κατάσταση στα χέρια της.  Με προσωπική χειρωνακτική εργασία και τη συνδρομή του Προέδρου των Αλιέων Γιώργη Μηνά και ομάδας εθελοντών έκαναν το στολίδι της Κάσου ακόμα πιο όμορφο, πραγματική όαση για τους κατοίκους και πόλο έλξης για τους επισκέπτες.
 Φρεάτια καθαρίστηκαν, συσσωρευμένη άμμος μαζεύτηκε, δίχτυα και παραγάδια βρήκαν τη θέση τους, τα πλακόστρωτα έλαμψαν και οι γωνίες ασβεστώθηκαν.
Σειρά τώρα έχουν οι δέστρες που θα βαφτούν και η αντικατάσταση των σκοινιών της κάθε βάρκας, κι αμέσως μετά αρχίζει ο καλλωπισμός και ο καθαρισμός του Λιμανιού.
 Η Δήμαρχος Μαίρη Τσανάκη είναι αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά την εικόνα του νησιού, ξεκινώντας από το κρίσιμο θέμα της καθαριότητας. Επισημαίνει, βεβαίως, ότι η καθαριότητα δεν είναι "στιγμιαία", αλλά χρειάζεται διαρκής αγώνας, γι΄αυτό και συγκροτεί ήδη τις απαραίτητες δομές. Το παράδειγμα της Μπούκας δείχνει ότι η συμβολή των κατοίκων σε αυτή την προσπάθεια θα είναι πολύ σημαντική.
      Η Κάσος αποκτά νέο πρόσωπο, οι μικρές κινήσεις  θα φέρουν το μεγάλο αποτέλεσμα, έτσι ώστε το νησί να γίνει πιο όμορφο γι΄ αυτούς που ζουν εκεί και πιο ελκυστικό για όσους πρόκειται να το επισκεφτούν.
 Οι πατριώτες που συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια ήταν οι: Δημήτριος Εμμ. Φραγκούλης  Κώστας Εμμαν. Μαστρομανώλης, Μιχάλης Παπακανάκης, Νίκος Παπακανάκης, Θεοδώσης Ν. Χατζηπέτρος, Μάρκος Ιερομόναχος, Μιχάλης Δημητρίου (Μαρκαντώνης).



Εκ του Δήμου Κάσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...