Επιστολή Κρεμαστινού προς δήμαρχο Σύμης: Και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του...

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα, απαντώντας σε δηλώσεις του Δημάρχου σε εφημερίδα περί "ανίκανων βουλευτών". -Το κείμενο της επιστολής ήταν το εξής: -Αθήνα, 03 Αυγούστου 2018 -Προς τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Πρέπει να γνωρίζεις ότι και ο λαϊκισμός έχει τα όριά του.

Όταν μιλάς για «ανίκανους Βουλευτές» πρέπει να γνωρίζεις τι έχει κάνει ο κάθε Βουλευτής. Εάν παρακολουθείς το Κανάλι της Βουλής θα είχες δει ότι επανειλημμένα έχω αναφερθεί στις αδυναμίες των ιατρείων των νησιών του Αιγαίου και ιδιαίτερα της Σύμης, αλλά, φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Έχω πει ότι είναι αδύνατον να υπάρχουν ιατροί μεγάλης πείρας στα μικρά νησιά μας διότι απλούστατα είναι περιζήτητοι στην Αθήνα και στο εξωτερικό. Οι αμοιβές που απαιτούνται είναι αδύνατον να καλυφθούν από τον Προϋπολογισμό του Κράτους. Ούτε είναι δυνατόν με νόμο να υποχρεωθούν οι γιατροί να υπηρετήσουν στα νησιά, γιατί αυτό αντίκειται στο Σύνταγμα.

Ο μόνος τρόπος, όπως έχω πει στην Βουλή, να έχετε όχι μόνο απλά έμπειρους γιατρούς στην Σύμη αλλά ακόμα και Καθηγητές Ιατρικής, είναι να αναπτυχθεί η Τρίτης γενιάς τηλεϊατρική.

Η Τρίτης γενιάς τηλεϊατρική παρέχει την δυνατότητα στον ιατρό της Σύμης να επικοινωνεί - σε πραγματικό χρόνο - για την διάγνωση και θεραπεία του ασθενή του κατευθείαν με ένα Πανεπιστημιακό Κέντρο σε μεγάλο νοσοκομείο το οποίο διαθέτει τους Καθηγητές Ιατρούς που ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να λύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί ιατροί. Έτσι γίνεται σήμερα σε όλα τα προηγμένα κράτη του κόσμου.

Έτσι ο Καθηγητής κάθε ειδικότητας θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στην Σύμη.

Για αυτό η επικοινωνία σου, όπως αναφέρεται, με το γραφείο του Πρωθυπουργού θα πρέπει να επικεντρώνεται σε πράγματα που μπορούν να γίνουν και να βοηθήσουν το νησί της Σύμης. Αυτό που μπορεί να πράξει ο Πρωθυπουργός, δηλαδή, είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Τρίτης γενιάς τηλεϊατρικής.

Σημειωτέον ότι το Υπουργείο Υγείας δεν αντιλαμβάνεται ότι η Τρίτης γενιάς τηλεϊατρική δεν έχει καμία σχέση με την τηλεϊατρική που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Την Πρώτης γενιάς τηλεϊατρική στα νησιά, την είχα εγκαταστήσει τότε ως Υπουργός Υγείας με πρώτο νησί την Αστυπαλιά. Δυστυχώς ούτε αυτή η τηλεϊατρική σήμερα λειτουργεί.

Τέλος, εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για την υγεία των συμπατριωτών μας, ακολούθησε τη συμβουλή μου. Εάν όμως θέλεις επί σειρά ετών να λες «κανένας δεν με βοηθά, ούτε υπουργός ούτε βουλευτές ούτε κανείς άλλος», τότε πραγματικά δεν ενδιαφέρεσαι για την υγεία των συμπατριωτών σου. Αλλά αυτό στην καθομιλουμένη λέγεται «λαϊκισμός».

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...