Επιστολή δημοτικού συμβούλου Κάσου κατά της δημοτικής αρχής του νησιού - Την αποκαλεί ανεπαρκή και ζητά την παραίτηση της

Αγαπητοί φίλοι,
Δεν είχα σκοπό να μιλήσω, όμως, επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να ενημερώσω έναν έναν τους δημότες του νησιού μας, θέλω να σας πω, όπως πάντα άλλωστε, την αλήθεια για το έγκλημα που έχει λάβει χώρα στο νησί μας την τελευταία εβδομάδα από τις πλημμύρες και μετά. Την Παρασκευή 1/4/2017 ζητήσαμε να συγκληθεί Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί η κατάσταση που έχει επέλθει στο νησί μετά την πρόσφατη θεομηνία.
Χωρίς να θέλω να κουράσω με το τι ακριβώς ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, σας λέω την πρόταση που κατέθεσα και η οποία ήταν ο Οικισμός του Αρβανιτοχωρίου και η Νότια πλευρά της Κάσου να κηρυχθούν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, να αναλάβει την Διοικητική διεκπεραίωση της υπόθεσης η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Ιουλία Δασκαλάκη έτσι ώστε να κινητοποιηθεί ο Κρατικός Μηχανισμός και να βοηθηθούν άμεσα οι πληγείσες περιοχές. Αντ'αυτού δόθηκε μάχη από την Δημοτική Αρχή να μας πείσει ότι αυτό είναι λάθος (άκουσον άκουσον) και ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει έγγραφα προς Περιφέρεια και Επαρχείο Καρπάθου- Κάσου ζητώντας βοήθεια.
Να σημειώσω εδώ ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο του νησιού είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και το πλεον αρμόδιο για τέτοιου είδους αποφάσεις. Στη διάρκεια του συμβουλίου η απούσα Δήμαρχος τηλεφωνικά έκανε υποδείξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να συνταχθεί μια απόφαση στην οποία να ζητάμε απο τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να στείλουν κλιμάκιο στην Κάσο και να μας πουν ΕΚΕΙΝΟΙ αν είμαστε ή όχι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (αυτό και αν είναι πρωτοφανές).
Αφού συντάχθηκε το κείμενο της απόφασης μετά από τις τηλεφωνικές υποδείξεις της απούσας Δημάρχου μού ζητήθηκε να αποσύρω την πρόταση που έθεσα προς ψήφιση κάτι που προφανώς και δεν έκανα. Μέχρι και προχθές Τετάρτη 5/4 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, και μετά από κυβερνητική παρέμβαση, περίμενε ένα αίτημα από τον Δήμο Κάσου για να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης (το οποίο το ανέφερε η Κυρία Δασκαλάκη την ίδια ημέρα κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο Δήμο Κάσου με τον Βουλευτή Δωδ/σου κύριο Μάνο Κόνσολα). Πάλι η Δημοτική Αρχή, με μια ανεξήγητη εμμονή, δεν ήθελε να ακούσει κάτι τέτοιο. Το γιατί μόνο αυτοί το ξέρουν...
Εχθές στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κύριος Μηνατσής και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, λίγο έως πολύ αυτό που μας είπε είναι "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΗΚΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΆΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ" έτσι ώστε σήμερα που μιλάμε να βρίσκονται ήδη στην Κάσο τα αναγκαία μηχανήματα και προσωπικό για την αποκατάσταση των ζημιών και τέλος πάντων ό,τι προβλέπεται μέσα από μια τέτοια διαδικασία.
Δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω την εμμονή αυτή της ανεπαρκούς Δημοτικής μας Αρχής γιατί να μη γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει. Αυτή τη στιγμή χάθηκε για την Κάσο μια μοναδική ευκαρία να γίνουν κάποια, πράγματα μετά από μια καταστροφή, και τους λόγους δεν τους ξέρω. Η Δημοτική Αρχή πλέον απο εμένα κρίνεται επικίνδυνη και πραγματικά δεν ξέρω γιατί βάζει την Κάσο και τους πολίτες της σε δευτερη μοίρα.
Σκεφτόμουν να παραιτηθώ απο Δημοτικός Σύμβουλος, μιας και κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας μου όσο μπόρεσα να βοηθήσω και να αγωνιστώ πάντα έπεφτα στο κενό και στην αδιαλλαξία ορισμένων, οπότε ποιο το νόημα να χάνω και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου; Δεν θα το κάνω όμως προς το παρόν. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι αυτή η ανίκανη και επικίνδυνη πλέον για τον τόπο Δημοτική Αρχή να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, να πάει σπίτι της και να δούμε πώς θα πορευθούμε, γιατι αν μείνει και άλλο μέχρι τις επόμενες εκλογές θα μαζεύουμε αποκαίδια στη Κάσο.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Νικήτας Κρητικός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κάσου
Συνδυασμός "Κασίων Δράση"

Share