Επιστολή για το ξεχασμένο Αρβανιτοχώρι της Κάσου

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή απο κάτοικο του χωριού Αρβανιτοχώρι της Κάσου και την δημοσιεύουμε: Ο οικισμός Αρβανιτοχωρίου του Δήμου Κάσου στις 29 και 30 Μαρτίου 2017 υπέστη σοβαρότατες καταστροφές από την θεομηνία .
-Δεδομένου ότι σύμφωνα

1. με την υπεύθυνη εγγραφή ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση του Α.Τ Κάσου στις 1/4/2017 μετά από επιτόπια (;) αυτοψία
που προέβη ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Κάσου στις 31/3/2017 για τον αν συντρέχει λόγος να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές απ΄την θεομηνία της 29ης και 30ης Μαρτίου και ιδιαίτερα ο οικισμός Αρβανιτοχωρίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

2. ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κάσου ΔΕΝ αποφάσισε να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κηρυχτεί σε
κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο οικισμός Αρβανιτοχωρίου Κάσου και επειδή ο κίνδυνος για την ασφάλεια ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι συνεχής χωρίς να έχει γίνει απολύτως καμία πρόβλεψη , προγραμματισμός και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
3. Ότι ως και σήμερα 3 Απριλίου 2017 εκτός από την Κάσο απούσα κ.Δήμαρχο δηλώνουν ακόμα ΑΠΩΝ οι Περιφέρεια
Νοτίου Αιγαίου ,Επαρχείο Καρπάθου- Κάσου , Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής , Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου , βουλευτές Δωδεκανήσου και δυστυχώς πολλοί πολλοί άλλοι !!!

4. με τις προηγούμενες καταστροφές 1994 , 2002 , 2012 που προκάλεσαν τα ιδία προβλήματα στον οικισμό
Αρβανιτοχωρίου Κάσου ( τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών μέσα στο χωριό , αποκοπή αυτού , καταστροφή οδικού δικτύου ). Επίσης το υψόμετρο των υπαρχόντων φερτών υλικών μέσα στο χείμαρρο Σκυλλά είναι πολύ μεγαλύτερο των οικιών του χωριού Αρβανιτοχωρίου.

Παρακαλώ για την δημοσιοποίηση του θέματος

Η Μόνιμη Κάτοικος Αρβανιτοχωρίου Κάσου

Γέμελα Ειρήνη

Share