Επίθεση τύπου Μπατακλάν στην Κωνσταντινούπολη - Νεκροί 35 άνθρωποι, 69 τραυματίες - Αναζητείται ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που είχε μεταμφιεστεί σε Αι Βασίλη

Η ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή του Μπεσίκτας, στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους. Έχουν αναγνωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ' αυτούς είναι ξένοι.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 69 άνθρωποι, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όσο για τον δράστη, διέψευσε τον ανταποκριτή του Guardian που ανέφερε ότι ο δράστης είναι νεκρός, τονίζοντας πως ακόμα αναζητείται. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.

«Ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στο νυχτερινό κέντρο, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης και ανοίξει πυρ αδιακρίτως», δήλωσε ο ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν στους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο περί μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Νωρίτερα πάντως τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες και μετέδιδαν πως ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό του χώρου και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του--κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές. Το NTV ανασκεύασε αργότερα μεταδίδοντας πως ο δράστης ήταν μόνο ένας.

Μέσα στο νάιτ κλαμπ, Reina, την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν περίπου 800 άνθρωποι, κάποιοι από τους οποίους πήδησαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου.
ΠΗΓΗ: enikos.gr

Share