Εξιχνίαση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Τήλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Τήλο -Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο δραστών και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία -Οι δράστες με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης μεγάλου χρηματικού ποσού για τουριστική επιχείρηση κατάφεραν να πείσουν τον ιδιοκτήτη να τους καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου περίπτωση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Τήλο, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και σχηματίστηκε σε βάρος τους ποινική δικογραφία. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 35χρονο ημεδαπό και έναν 39χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία. Παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή ακόμη ενός άγνωστου συνεργού τους.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από επισταμένη αστυνομική έρευνα, την 16 Ιουλίου 2018 το μεσημέρι, ενας από τους δράστες επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης και προσποιούμενος διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος τον έπεισε να καταβάλει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού μέσω ΕΣ.ΠΑ..

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού - κοινωνικού της ρόλου και με αφορμή το παραπάνω περιστατικό συνιστά στου πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης επιδοτήσεων.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Επίσης, χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr - Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...