Εντυπωσιακές και πετυχημένες στην Αυτοδιοίκηση – Ελευθερία Φτακλάκη, Ρόδος

Η Ελευθερία Φτακλάκη είναι μια γυναίκα-σημείο αναφοράς για την τοπική αυτοδιοίκηση στο Ν.Αιγαίο καθώς η εμπειρία της αθροίζει αφενός μια εικοσαετή θητεία ενασχόλησης από επιτελικές θέσεις ευθύνης (ειδικός σύμβουλος Δημάρχου, Διευθύντρια ΚΕΚ Γ.Γεννηματάς Α.Ε και Δομή στήριξης της Απασχόλησης «Καλλιπάτειρα», υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεθνών σχέσεων, Διευθύντρια αναπτυξιακής, κλπ) του Δήμου Ρόδου, και αφετέρου από το 2010 έως σήμερα, μια οκταετή θητεία ως αιρετό στέλεχος στο β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου (ΠΝΑ).

Ως εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος διετέλεσε εντεταλμένη σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διεθνών σχέσεων και απασχόλησης της ΠΝΑ, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» και Αντιπεριφερειάρχης ΤουρισμούΕυρωπαϊκών Θεμάτων, Διεθνών Συνεργασιών και Απασχόλησης. Συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας(ΠΣΕΚ) της ΠΝΑ και στην επιτροπή τουρισμού της ΕνΠΕ.

Έχει ιδιαίτερη επιτυχή παρουσία τόσο στον τομέα των ευρωπαϊκών θεμάτων καθώς μέσα από τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανέδειξε την ΠΝΑ στις πρώτες περιφέρειες στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και εργάστηκε μεθοδικά για την ανάδειξη της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στα ευρωπαϊκά όργανα και φόρα, όσο και στον τομέα τουρισμού καθώς ως αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη στον τομέα αυτό, εκπονώντας – για πρώτη φορά στο Ν. Αιγαίο -περιφερειακή τουριστική πολιτική με την υιοθέτηση καινοτόμων δράσεων, όπως ήταν π.χ. η ίδρυση του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού υπό την Αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το πρώτο στη Ν.Ευρώπη.

Με βάση το εκτεταμένο και επιτυχημένο έργο της, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι συμπατριώτες/ισσες την επιλέγουν για να τους εκπροσωπήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΝΑ και μάλιστα μέσα στους πρώτους συμβούλους, πιστοποιώντας την επιτυχημένη της πορεία στα κοινά.

Πέραν της πολιτικής της ενασχόλησης, η Ελευθερία Φτακλάκη συνεχίζει να επενδύει στον εαυτό της και να αποκτά γνώσεις και δεξιότητες, εκπονώντας τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και παράλληλα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Στρατηγικές διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων του ΕΚΠΑ, έχοντας ήδη στη φαρέτρα της 2 πτυχία (Πολιτικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ και Ανθρωπιστικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο) καθώς και ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Συμμετέχει συχνά ως ομιλήτρια σε επιστημονικά αλλά και πολιτικά συνέδρια και αρθρογραφεί συστηματικά (άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί και σε κεντρικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης όπως π.χ. ΤΑ ΝΕΑ, Huffington post, κα).

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της συνεισφοράς, έχει ασχοληθεί ενεργά με την κοινωνική οικονομία καθώς πιστεύει στη δυναμική της για την ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ίδια έχει διατελέσει ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΚοινΣΕΠ ‘ ΑΡΩΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ’.

Η έδρα της Ελευθερίας είναι το νησί της Ρόδου, αλλά λόγω των πολλαπλών της υποχρεώσεων ταξιδεύει συνεχώς, κάτι που προσιδιάζει με το ελεύθερο της πνεύμα και την ταξιδιάρικη ψυχή της… Άλλωστε, αν και ροδίτισσα, γεννήθηκε στην Αφρική, στην πόλη Κολουέζι της Λ.Δ.Κογκό, απ’ όπου και έφυγε σε ηλικία 8 ετών.

Γνωρίζοντας από κοντά την Ελευθερία- Λίτσα για τους Ροδίτες καθώς με αυτό το υποκοριστικό μεγάλωσε- διαπιστώνει πως πέρα από μια εντυπωσιακή γυναίκα, είναι μια δυναμική και συνάμα τρυφερή και ανθρώπινη προσωπικότητα…. Είναι ακριβοδίκαιη και άνθρωπος της προσφοράς … Δεν είναι τυχαίο πως από μικρό παιδί είχε ως ίνδαλμα της την Μητέρα Τερέζα. Ένα ανήσυχο πνεύμα, μια μάχιμη πολιτικός με πλούσιο έργο που δεν το βάζει κάτω και δεν πτοείται από τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές… Ξέρει να ξεπερνά τα εμπόδια και έχει αποδείξει πως αντέχει τις δοκιμασίες και το πολιτικό ‘’bullying “ ως γυναίκα.

Η μεγάλη της λατρεία ο γιος της Σπύρος Καλαποδάκης, δικηγόρος στο επάγγελμα, ο οποίος και μένει Αθήνα. Και σαφώς το αγαπημένο της χρώμα είναι το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Δεν είναι τυχαίο πως είχε καθιερώσει ως logo της ΠΝΑ το «Aegean islands- Endless Blue». Όπως λέει και η ίδια παραφράζοντας τον ποιητή «για εμάς του αιγαιοπελαγίτες, το Αρχιπέλαγος είναι έρως… και οι ορίζοντες του ταξιδιού… »!!!

https://www.otavoice.gr/aytodioikitika-nea/2018/10/entyposiakes-kai-petyximenes-stin-aytodioikisi-eleytheria-ftaklaki-rodos/?fbclid=IwAR0QL9yAEs21_8jHW_n9cPtQE3A0QJBSjGERT6XBVbfq6HwiBP0yvtE2LSY

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...