Εντοπισμός και διάσωση 27 αλλοδαπών στην Κω

Πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο πνευστό σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας με μεγάλη ταχύτητα, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση την ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, τα οποία ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους, αγνόησε πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του καθώς και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους. Στη συνέχεια ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους προσέκρουσε πλαγιομετωπικά στο περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα την ολική θραύση του αριστερού θαλάμου του καθώς και τμήματος του πρωραίου δεξιού αεροθαλάμου του ταχύπλοου. Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πλεύση του με άμεσο κίνδυνο την ανατροπή και πρόκληση ναυαγίου λόγω απώλειας ευστάθειας.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους τελικά προέβη στην ακινητοποίησή του Τ/Χ σκάφους και μετεπιβίβασε τους είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς, τον αλλοδαπό χειριστή καθώς και τον φερόμενο βοηθό αυτού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω, ενώ ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω-Κέντρο Υγείας Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...