Εντοπισμός και διάσωση 19 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω

Πρώτες πρωινές ώρες την 21-10-2023, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστό Τ/Χ σκάφος χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να κινείται προς τις ακτές ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στη χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, τα οποία ο χειριστής του παραπάνω ταχύπλοου αγνόησε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του καθώς και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους. Ακολούθησε καταδίωξη και στη συνέχεια επετεύχθη ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, όπου διασώθηκαν συνολικά είκοσι (20) άτομα, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη εκ των ανωτέρω, ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ σκάφους, για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και των άρθρων 306 “ Έκθεση” και 187 “Εγκληματική Οργάνωση” του Ποινικού Κώδικα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...