Ελπίδα για τη Λέρο: Ο δήμαρχος συνεχίζει να εμπαίζει τον κόσμο του νησιού μας

Δημοτική Παράταξη-Λέρος, 2/10/2016
-«ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον περασμένο Δεκέμβριο με ΦΕΚ θεσμοθετήθηκε η ίδρυση και λειτουργία του Hotspot στα πέντε νησιά του Αιγαίου. Η Λέρος και η Κως θα ήταν το σημείο αναφοράς για όλο το νότιο Αιγαίο.
Ο Δήμαρχος της Λέρου διαβεβαίωνε τότε τους πάντες ότι θα ήταν ένα κέντρο προσωρινής διαμονής, γιατί απλά έτσι, του υποσχέθηκαν οι υπουργοί. Χωρίς καμία γραπτή δέσμευση για τίποτα.
Με έκπληξη διαβάζουμε σε Δελτίο Τύπου, στις 27/9/2016 ότι, “με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ήρθε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, κύριος Καραγιάννης, δήθεν, για να βολιδοσκοπήσει, τη δυνατότητα διενέργειας μαθημάτων για τους πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, στα σχολεία της Λέρου”.
Η συνάντηση, που δήθεν κανόνισε ο δήμαρχος με τον περιφερειακό διευθυντή, αποτελεί μέρος ενός καλά οργανωμένου κυβερνητικού σχεδιασμού, όπως άλλωστε δημοσιεύτηκε σε φύλλα του Αθηναϊκού Τύπου. Ο σχεδιασμός είχε γίνει πολύ καιρό πριν μάθει ο Δήμαρχος, για την επίσκεψη του περιφερειακού διευθυντή στο νησί μας και προέβλεπε “συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και αρμόδιων εκπαιδευτικών παραγόντων με τους δημάρχους περιοχών, όπου υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ώστε να ενημερωθούν για το σχέδιο ένταξης των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία”. Μέρος αυτού του σχεδιασμού είναι και η προσπάθεια να λειανθούν οι αντιδράσεις των γονιών, δίνοντάς τους την εντύπωση ότι θα μπορούν οι ίδιοι να επιλέξουν.
Ήδη λοιπόν, από τις 23 του Σεπτέμβρη, με νόμο του κράτους έχει αποφασιστεί και καθοριστεί η διαδικασία με την οποία οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μπουν στα ελληνικά σχολεία.
Στα σχολεία των περιοχών στις οποίες υπάρχει Hotspot!!!! Άλλο ένα επίτευγμα του Δημάρχου που σκίζεται για το Hotspot!
Συνεχίζει παρόλα αυτά να εξαπατά τον Λεριακό λαό και να προβάλει τον εαυτό του, ως ρυθμιστή των πάντων. Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο, η έπαρση και ο λαϊκισμός είναι χαρακτηριστικά, που δεν τα αποχωρίζεται ποτέ!!!
Γιατί εμπαίζει εκ νέου τον κόσμο της Λέρου;
Γιατί υιοθετεί την άποψη Μουζάλα και την προφορική διαβεβαίωση του υπουργού ότι το Δεκέμβρη όλοι θα φύγουν;;
Γιατί, χωρίς καμία επίσημη δέσμευση, επιλέγει συνειδητά να στηρίζεται στις φρούδες προφορικές υποσχέσεις, υπουργών και μελών μιας Κυβέρνησης, που ο ίδιος δεκάδες φορές, έχει δηλώσει ότι τον έχουν εξαπατήσει;;;
Πόσες φορές θα πρέπει να εξαπατηθεί ακόμα και με τη σειρά του να εξαπατήσει το Λεριακό Λαό;;
Πότε θα ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της Λέρου για τα δεινά τα οποία προέκυψαν, αλλά και θα προκύψουν, από την λειτουργία του Ηotspot;;;

Share