Εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ ο Κρίτων Αρσένης

Για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ - Τα μηνύματά του στο Twitter Τελευταία ενημέρωση: 10:18 Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Επιστολή παραίτησης από μέλος του ΠΑΣΟΚ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης και αναφέρει ως πρωταρχική αιτία της απόφασής του την ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης. «Η πολιτική μου απόκλιση από το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι προφανής και οι διαφωνίες μας δημόσια καταγεγραμμένες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης, κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών, την πώληση δημόσιας γης, αρχαιολογικών χώρων και νησιών, την απορρύθμιση της νομοθεσίας και τον ευτελισμός της λειτουργίας του ΥΠΕΚΑ σημειώνει ότι "κανένα από αυτά δεν είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση" ενώ υπογραμμίζει ότι η κρίση αποτέλεσε μια βολική δικαιολογία για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Κρίτων Αρσένης τονίζει ότι επέλεξε παρά τις ριζικές πολιτικές διαφωνίες να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ σεβόμενος το ότι είχε εκλεγεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και παράλληλα κρατώντας αποστάσεις. Καταγγέλλει όμως την κυβέρνηση, η οποία εξαρτάται από την ψήφο του ΠΑΣΟΚ, ότι υλοποιεί πλέον την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, των βασικών αγαθών για την επιβίωση των πολιτών καταστέλλοντας ταυτόχρονα κάθε δημοκρατική αντίδραση.

"Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την ιδεολογική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ και να δηλώσω την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ και της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας" τονίζει και συμπληρώνει ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην επιβολή παράλογων, αδιέξοδων και αντιαναπτυξιακών πολιτικών της κυβέρνησης. ελευθεροτυπία

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...