Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύμης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη απόπειρα διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύμης, που πραγματοποιήθηκε 18-22 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «Ιωάννης Καπνουλάς».

Από 90 αιτήσεις συμμετοχής, 41 συνολικά ταινίες - οι περισσότερες μικρού μήκους - από 19 διαφορετικές χώρες, επιλέχθηκαν και προβλήθηκαν στο μικρό αλλά πολυεθνικό κοινό της Σύμης από την επιτροπή του φεστιβάλ που αποτελείται από μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Το Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο Τάκης Βογόπουλος (βλ. φωτο), συγγραφέας, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας «Ο Λέων της Πεντέλης», που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού με τα όσα ενδιαφέροντα είπε για την παραγωγή και την προώθηση μιας ανεξάρτητης ταινίας στον ευρύτερο χώρο του κινηματογράφου, αλλά και με το χιούμορ που χαρακτηρίζει έντονα την ταινία του, μια μυθοπλασία βασισμένη στις τελευταίες μέρες του Λήσταρχου Νταβέλη.

Η διοργάνωση που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό, εντάχθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σύμης 2017 και ο χώρος προβολής των ταινιών παραχωρήθηκε απο το Δήμο Σύμης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στον ιστότοπο του φεστιβάλ www.symifilmgroup.com και στο facebook@symiinternationalfilmfestival.

--
Regards
Peter Vidal,
Festival Organiser

Share