Διαφορετική η διαδρομή και η ώρα έναρξης του αγώνα των 10χλμ. στο Μαραθώνιο Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

-Ρόδος 18-03-2019

-Διαφορετική η διαδρομή και η ώρα έναρξης

του αγώνα των 10χλμ. στο Μαραθώνιο Ρόδου

-Διαφορετική διαδρομή θα έχει φέτος ο αγώνας των 10.000μ., που πλαισιώνει

τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου και που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Οι συμμετέχοντες θα εκκινήσουν από την πλατεία Ελευθερίας κι αφού φθάσουν έως και την Φανερωμένη, θα επιστρέψουν στον χώρο εκκίνησης για τον τερματισμό.

Μια άλλη καινοτομία στον συγκεκριμένο αγώνα, είναι ότι θα ξεκινήσει στις 7.40π.μ., δηλαδή, δέκα λεπτά μετά την εκκίνηση του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Το πρόγραμμα και η διαδρομή του αγώνα, βάσει της προκήρυξης, είναι:

 

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.:

Ώρα Εκκίνησης: 07:40 π.μ.

Αφετηρία: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας

Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμό της πατρίδας

 

Περιγραφή της Διαδρομής: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας ΟδόςΣάββαΝικολάουΟδόςΓεωργίουΠαπανικολάουΟδόςΚωΟδόςΛέρουΟδόςΚαλύμνουΑκτήΜιαούληΚάτωΠέτρεςΟδόςΚρητικά/Ιαλυσού➢ 3ηΑναστροφήσταφανάριατηςδιασταύρωσηςτηςοδούΙαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)ΟδόςΙαλυσού/ΚρητικάΚάτωΠέτρεςΑκτήΜιαούληΟδόςΚαλύμνουΟδόςΛέρουΟδόςΚωΟδόςΓεωργίουΠαπανικολάουΠλατείαΕλευθερίαςΤερματισμός: ΚέντροΡόδου, ΠλατείαΕλευθερίας.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 6o Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, όπως και για τους μικρότερους αγώνες που τον πλαισιώνουν  (ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ.) θα ολοκληρωθούν  στις 31 Μαρτίου 2019. Για τον αγώνα δρόμου 1χλμ. Δημοτικών Σχολείων, θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

 

 

 

 

 

Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η AEGEAN η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων που θα πάρουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Επίσης, η κορυφαία ακτοπλοϊκή εταιρεία BlueStarFerries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες (καμπίνες & οικονομική θέση) και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

 

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κι έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

 

-Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...