Διαμαρτυρία για υψηλό κόστος μεταφοράς προϊόντων σε ακριτικά νησιά από τα πλοία της BLUE STAR FERRIES

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

-Ρόδος, 28 Δεκεμβρίου 2018

Αριθμ.Πρωτ.  2365/ Α1/ 2

Προς: -Πρόεδρο και μέλη ΔΣ ATTICA GROUP - BLUE STAR FERRIES

-Διευθύνοντα Σύμβουλο

- Κοιν: - Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη  

Δωδεκανήσου, RODOS FERRIES SERVICES/SKEVOS TRAVEL κο Σκεύο Μούγκρο

-Θέμα: ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

 

Αγαπητοί  Κύριοι,

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τα παράπονα και τις ανησυχίες των μελών μας, αλλά και απλών συμπολιτών μας, σχετικά με τη μεταφορά προϊόντων σε ακριτικά νησιά του Νομού μας όπως το Καστελλόριζο, έναντι υψηλού αντιτίμου από την εταιρεία σας.

Μείζον θέμα για την επιβίωση των νησιωτικών μας περιοχών αποτελούσαν πάντοτε, και εξακολουθούν να αποτελούν, οι μεταφορές μέσω των οποίων οι περιοχές μας αποκτούν θέση και εντάσσονται στον ευρύτερο οικονομικό χώρο, είτε αυτός είναι εθνικός είτε είναι διεθνής. Τα προβλήματα που σχετίζονται με την Μεταφορά Εμπορευμάτων στα νησιά μας είναι χρόνια και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα των τοπικών οικονομιών, είναι δε ένας βασικός περιοριστικός παράγοντας για τα όρια ανάπτυξης των νησιών μας.

Το κόστος μεταφοράς από τα λιμάνια της χώρας μας προς τα Δωδεκάνησα είναι μεγάλο, αυξάνοντας το κόστος διαβίωσης των κατοίκων, μειώνοντας την αγοραστική τους δύναμη (μιλώντας για βασικά καταναλωτικά αγαθά και όχι για αγαθά πολυτελείας), διαβρώνοντας  την ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά στα ακριτικά νησιά, όπως το Καστελλόριζο όπου η προμήθεια αγαθών και προϊόντων γίνεται από τη Ρόδο, η οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση μεταφοράς από μέρους σας αυξάνει περαιτέρω και κατά πολύ το κόστος του προϊόντος το οποίο καλείται να καταβάλει ο κάτοικος της Μεγίστης.

Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε  την δυσφορία και ανησυχία των μελών μας για το μέλλον της οικονομίας των νησιών μας, των επιχειρήσεων αλλά και των κατοίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Αντιλαμβάνεστε  επίσης , ότι σε αυτά τα «μικρά»- για όλους εσάς -νησιά της Δωδεκανήσου, οι λιγοστοί κάτοικοι και «θεματοφύλακες», είναι ταυτόχρονα και κάτοικοι και επιχειρηματίες.

 

Στη δοκιμαζόμενη και με πολλές ιδιαιτερότητες νησιωτική μας περιοχή, όπου το κόστος διαβίωσης έχει «εκτιναχθεί» στα ύψη, δεν  μιλάμε για απλά προβλήματα αλλά για ζητήματα επιβίωσης.

 

Θεωρούμε ότι και εσείς από την πλευρά σας συμμερίζεστε την θέση του Επιμελητηρίου για έμπρακτη στήριξη σε αυτά τα απομακρυσμένα και ταλαιπωρημένα νησιά μας και σας παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε και εφαρμόσετε  μία φιλικότερη πολιτική χρεώσεων για τα μικρά μας νησιά, λύνοντας ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί .     

 

Η συγκεκριμένη απόφαση θα κινείται απόλυτα στο πνεύμα της υποβοήθησης και της έμπρακτης στήριξης της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας, σε μία μακροχρόνια περίοδο κρίσης και ύφεσης.

 

Με εκτίμηση,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιάννης Πάππου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...