Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο νησί της Καρπάθου- Σύναψη Προγραματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο νησί της Καρπάθου- Σύναψη Προγραματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

-Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου. η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καρπάθου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο νησί της Καρπάθου» με προϋπολογισμό 60.000,00 €». ( Ειδική Συνεδρίαση 18/12/2018)

Σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Συμβούλου και μέλους της Επιτροπής Τουρισμού κας Φωτεινής Φράγκου "σκοπός της σύμβασης είναι η δημιουργία αναρριχητικών πεδίων σε τρεις περιοχές της Καρπάθου δεδομένου ότι το νησί της Καρπάθου πληροί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και λαμβάνοντας υπόψη ότι η αναρρίχηση είναι μια κατηγορία αθλητικού τουρισμού αναψυχής που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. 

Οι περιοχές όπου προτείνονται να αναπτυχθούν αναρριχητικά πεδία στην Κάρπαθο είναι οι εξής:

1) Κυρά Παναγιά – Εδώ υπάρχουν ήδη περίπου 50 αναρριχητικές διαδροµές. Τα βράχια είναι από τα καλύτερα του νησιού, και η τοποθεσία είναι προνοµιούχα, δίπλα στη θάλασσα, µε εύκολη πρόσβαση, έτοιµη τουριστική υποδοµή και µικρή απόσταση από τα Πηγάδια. 
Στην Κυρά Παναγιά µπορούν να ασφαλιστούν 40 νέες αναρριχητικές διαδροµές, µοιρασµένες σε τέσσερα υπό-πεδία.
2) Απέλλα – Εδώ υπάρχουν ήδη 30 αναρριχητικές διαδροµές. Η περιοχή έχει τα καλύτερα βράχια για αναρρίχηση στην Κάρπαθο, σε ένα από τα οµορφότερα και πιο άγρια τοπία του νησιού. Η γειτονική παραλία αποτελεί επιπλέον θετικό στοιχείο, καθώς και η εύκολη πρόσβαση (µε άσφαλτο την παραλία, και από εκεί µε βατό µονοπάτι ως τα βράχια)

Στα Άπελλα µπορούν να ασφαλιστούν 60 νέες αναρριχητικές διαδροµές, µοιρασµένες σε τέσσερα υπό-πεδία, από ένα σε κάθε σκέλος του δίδυµου φαραγγιού, και δύο πλάι στον κεντρικό ασφαλτόδροµο που οδηγεί προς Όλυµπο, ψηλά πάνω από την ακτή.

3) Άδεια – Τοφαράγγι της Φλασκιάς πίσω από την παραλία Άδεια µπορεί να εξελιχτεί στο πιο δηµοφιλές αναρριχητικό πεδίο του νησιού, και ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Τα βράχια του είναι κορυφαίας ποιότητας, η επιφάνεια της ορθοπλαγιάς πολύ µεγάλη, το τοπίο ιδιαίτερα όµορφο, και η πρόσβαση πολύ εύκολη, µε ασφαλτόδροµο.

Εδώ υπάρχουν ήδη 20 αναρριχητικές διαδροµές, και υπάρχει «έδαφος» για περισσότερες από 200! Σε αυτή τη φάση του έργου, εδώ, αλλά και στη γειτονική παραλία Ηλιώντας, µπορούν να ασφαλιστούν 50 νέες αναρριχητικές διαδροµές.

Στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου δημιουργίας αναρριχητικών πεδίων στην Κάρπαθο και στα πλαίσια του προϋπολογισμού αυτού του έργου θα υλοποιηθείι ωςπαράλληλο έργο αντισταθμιστικής ωφέλειας – η σηματοδότηση μιας πεζοπορικής διαδρομής με την ονομασία «Karpathos Cross».

Συνολικό μήκος της διαδρομής αυτής είναι 69 km.
Η σηματοδότηση θα έχει εκτυπωμένο το 
λογότυπο σήμα τηςδιαδρομής, σύμβολο του πεζοπόρου και όλες τις πρακτικές πληροφορίες για κάθε σκέλος τηςδιαδρομής (επόμενοςπροορισμός, χιλιομετρικήαπόσταση, χρόνοςπορείας).

  

 

Από το Γραφείο  Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...