Δημήτρης Γάκης: «Με κοινωνική ευαισθησία και αποφασιστικότητα προχωρήσαμε στην άρση της εργασιακής αβεβαιότητας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Δημήτρης Γάκης: «Με κοινωνική ευαισθησία και αποφασιστικότητα προχωρήσαμε στην άρση της εργασιακής αβεβαιότητας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ»

-Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ που είχε καταθέσει μαζί με το βουλευτή Κερκύρας Κ. Παυλίδη, δήλωσε:

«Η διάταξη που ψηφίσθηκε σήμερα για τις ΔΕΥΑ, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την άρση της αβεβαιότητας για το προσωπικό τους. Ταυτόχρονα, αποτελεί, αφενός μια δικαίωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ και αφετέρου μια θετική ρύθμιση κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Ρόδου και άλλων μεγάλων νησιωτικών πόλεων – δήμων που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ σε όλη τη διάρκεια του επίμονου αγώνα τους μέχρι τη σημερινή θετική εξέλιξη, συντονισμένοι και με τους εργαζόμενους σε Κέρκυρα και Ηράκλειο σ’ αυτή την κοινή μας προσπάθεια. Παράλληλα, η διάταξη για τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ, που ψηφίσθηκε σε ένα σημαντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με θετικά αντίμετρα προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας όπως το μέτρο για την μη μείωση των συντάξεων, θα βοηθήσει αποτελεσματικά τη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ με την ενίσχυση της σε ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό προς όφελος της Ροδιακής κοινωνίας.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που μια πολύχρονη κοινοβουλευτική προσπάθεια, μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΡ, ολοκληρώνεται θεσμικά με τον καλύτερο τρόπο. Η κοινωνική μας πολιτική βασίζεται πρωτίστως, στην καθημερινότητα του πολίτη, στις αγωνίες και στα συλλογικά εργατικά αιτήματα, καθώς και στη στήριξη του έργου που προσφέρουν οι εργαζόμενοι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σε αυτούς τους αγώνες ανήκει και η προσπάθειά μας για τη ΔΕΥΑΡ που με επιμονή, κοινοβουλευτικό διάλογο με επιχειρήματα και με τη συνέπεια όλων όσοι πιστέψαμε σ’ αυτή σε Ρόδο και Αθήνα βρίσκει σήμερα τη δικαίωσή της. Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη λειτουργία ενός σύγχρονου μοντέλου λειτουργίας φορέων και οργανισμών της Τ.Α., φιλικού στους εργαζόμενους και ανταποδοτικού στους πολίτες, που αποτελεί κεντρικό στόχο της πολιτικής συνοχής που σχεδιάζουμε στην Περιφέρεια».

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...