Δημήτρης Γάκης: «Ήταν υποχρέωση και έγινε πράξη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημήτρης Γάκης: «Ήταν υποχρέωση και έγινε πράξη» -Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ρόδου στην εκπομπή της Ρένας Βενιανάκη και Μαριέττας Γαβριλιώτη μίλησε για θέματα της επικαιρότητας και δήλωσε: -Για τη συνταγματική αναθεώρηση: «Στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης η παρέμβασή μου (για την αλλαγή του άρθρου 101 παράγραφος 4) αφορά κατεξοχήν το είδος και τη μορφή της ανάπτυξης που επιθυμούμε για τη Χώρα και ιδιαιτέρως για τις νησιωτικές περιοχές, καθώς στοχεύουμε στην ενίσχυση της νησιωτικότητας, μέσα από την συνταγματική κατοχύρωσή της. Οι αλλαγές που προτείνονται από 180 και πλέον βουλευτές στην επόμενη Βουλή απαιτούν τουλάχιστον απλή πλειοψηφία 151 ψήφους, ενώ οι άλλες θα χρειαστούν αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων. Είναι θετικό π.χ. ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει από την αναθεωρητική βουλή με απλή πλειοψηφία. Στις δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας (θα γίνει μία ακόμη σε ένα μήνα) θα καταλήξουμε σε συμφωνία για εκείνες τις διατάξεις που μπορούν να αναθεωρηθούν. Και στη συνταγματική αναθεώρηση βασικός στόχος προς τον οποίο είμαστε προσηλωμένοι είναι να αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Πρωθυπουργός είναι προσηλωμένος στο στόχο της ολοκλήρωσης της τετραετίας

Για τις οδοντιατρικές επεμβάσεις σε ΑμεΑ

Η εξασφάλιση της ειδικής καρέκλας για τις οδοντιατρικές επεμβάσεις σε ΑμεΑ ήταν μια προσωπική δέσμευση. Είχα δηλώσει ότι αυτή η ανάγκη ήταν επιτακτική για τα ΑμεΑ. Η πρόεδρος της ΔΥΠΕ κυρία Ιορδανίδου, με διαβεβαίωσε ότι μπορεί το Δημόσιο να προχωρήσει στην αγορά και η ίδια προώθησε στις διαδικασίες. Είχαμε να υπερβούμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα πράγματα προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, είμαστε ικανοποιημένοι σήμερα, γιατί μια υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα ΑμεΑ, έγινε πράξη. Δεν θα αρκεστούμε όμως στην τοποθέτηση. Θα πρέπει να ενισχυθούν οι δομές του Νοσοκομείου με ειδικούς οδοντιάτρους, έτσι ώστε να μη χρειάζεται μετακίνηση ειδικών ιατρών για τη λειτουργία του. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η εκπαίδευση του οδοντιάτρου του Νοσοκομείου και η ενίσχυση των αναισθησιολόγων. Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» στους γιατρούς του Νοσοκομείου, στην κυρία Γαλανού και το δημοσιογράφο Κώστα Σαμιωτάκη, ο οποίος ήταν εκείνος που ανακίνησε πρώτος τα θέμα. Και το πάλεψε με πάθος. Και το πάθος του αυτό μας κέρδισε και μας έκανε συμμέτοχους στον δίκαιο αγώνα.

Για την πολιτιστική πολιτική

Στη τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, όπου συζητήσαμε για την περιφερειακή διάσταση του Πολιτισμού, θέσαμε τρεις προτεραιότητες: Την προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, την αποκατάσταση των μνημείων της Κω που επλήγησαν από το σεισμό και την ίδρυση του Μουσείου Γελοιογραφίας στη μνήμη του Βαγγέλη Παυλίδη. Συζητήσαμε, τέλος, με την υπουργό για την επανίδρυση του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου, που η κατάργησή του υπήρξε ένα πλήγμα στην πολιτιστική ζωή της Ρόδου. Η υπουργός πραγματικά άκουσε με ενδιαφέρον και κατανόηση το αίτημά μας αυτό.

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ -.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...