"Δίκαιες και δικαιολογημένες οι κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του καταστήματος της Εθνικής στο Κόρθι Άνδρου" - "Παρέμβαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού στον Περιφερειακό Δντη της Εθνικής Γρηγόρη Καλογριόπουλο"

Δελτίο Τύπου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»

-"Δίκαιες και δικαιολογημένες οι κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του καταστήματος της Εθνικής στο Κόρθι Άνδρου"

-"Παρέμβαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού στον Περιφερειακό Δντη της Εθνικής κ. Γρηγόρη Καλογριόπουλο"

- H απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για διακοπή λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών στην περιοχή Κορθίου Άνδρου, έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι του νησιού.

            Προβλήματα που έχουν να κάνουν όχι απλά με την καθημερινότητα  αλλά με ζητήματα επιβίωσης με οικονομικές, επαγγελματικές και κοινωνικές προεκτάσεις.   Προβλήματα που επιβεβαιώνουν ότι δεν εφαρμόζονται εξειδικευμένες πολιτικές που να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα.

            Η πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, να διακόψει τη λειτουργία του γραφείου συναλλαγών Κορθίου, βάζει σε νέα ταλαιπωρία τους κατοίκους και  τους επιχειρηματίες της περιοχής που θα δυσκολευτούν περαιτέρω στις καθημερινές τους συναλλαγές.

            Ειδικά οι ηλικιωμένοι και όσοι δεν διαθέτουν ατομικά μέσα μεταφοράς καλούνται να κάνουν χρήση των αστικών συγκοινωνιών για να μεταβούν στην πρωτεύουσα, τα οποία όμως εκτελούν το δρομολόγιο μόνο δυο φορές την ημέρα.

            Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να παραμένουν όλη μέρα στην χώρα για μία συναλλαγή λίγων λεπτών.

            Επίσης το κλείσιμο του καταστήματος  δεν συνεπάγεται κανένα οικονομικό όφελος, δεδομένου ότι ήταν ανοικτό μόνο μία φορά την εβδομάδα και ότι η τράπεζα συνεχίζει να κατέχει το χώρο.

            Ήδη κάτοικοι και επιχειρηματίες έχουν εγείρει τις έντονες αντιδράσεις τους, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή τη επαναλειτουργία του γραφείου συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας έστω μία φορά εβδομαδιαίως.

            Η Παράταξη "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" καθώς και ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Μανώλης Γλυνός δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση προς τους κατοίκους και επιχειρηματίες της Άνδρου, καλώντας τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επαναλειτουργήσει το υποκατάστημα Κορθίου.

            Στο πλαίσιο αυτό  ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειακό Δ/ντη κ της Εθνικής κ. Γρηγόρη Καλογριόπουλο όπου του εξέθεσε τους κοινωνικούς αλλά και τους ουσιαστικούς λόγους που η Διοίκηση πρέπει να επανεξετάσει την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος στο Κόρθι.

           

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...