Γιώργος Τόππος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "ΕΝΑ-Ενωμένοι Αλλάζουμε": "Είμαι από την κοινωνία για την κοινωνία"

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τόππος, υποψήφιος με την παράταξη "ΕΝΑ-Ενωμένοι Αλλάοζυμε" παραχωρεί συνέντευξη σήμερα στο verena.gr και καταθέτει τις απόψεις το εν όψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής για το δήμο Ρόδου.Δηλώνει οτι συμμετέχει στις εκλογές γιατί επιθυμεί μια καλύτερη μέρα για τη Ρόδο και αναφέρει οτι το μότο του είναι "από την κοινωνία για την κοινωνία"

 

1) Είσαι ένας νέος άνθρωπος, εργαζόμενος και δραστήριος στην τοπική σου κοινότητα. Πώς αποφάσισες να συμμετέχεις στις εκλογές και να λάβεις πιο ενεργό ρόλο στην αυτοδιοίκηση; Τι σε οδήγησε εκεί;

 

Ο λόγος που συμμετέχω στην τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού, είναι επειδή επιθυμώ μια πραγματικά καλύτερη ημέρα για τον τόπο μου! 

 Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες και τα αιτήματά μας, ως πολίτες της Ρόδου. Τον δρόμο λοιπόν τον ανοίγεις πηγαίνοντας  μπροστά, κι εγώ θέλω να δίνω τις μάχες της γενιάς μου περπατώντας  πλάι  με την υπόλοιπη κοινωνία, να γίνουμε  ΕΝΑ, για έναν κοινό σκοπό.

 Πάντα ψάχνω κάθε ευκαιρία και κάθε τρόπο, από οποιοδήποτε μετερίζι, να βοηθήσω στην αλλαγή που έχουμε ανάγκη, ως κοινωνία. Για αυτό λοιπόν αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο των συντοπιτών μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να κάνουμε τα πρώτα βήματα για ένα πιο όμορφο και πιο δίκαιο μέλλον.

 

2) Η νέα γενιά του τόπου πρέπει να έχει λόγο όταν παίρνονται οι αποφάσεις για το μέλλον της. Πολλοί το λένε, λιγότεροι το κάνουν πράξη... Τι πιστεύεις εσυ; Τι βλέπουν οι νέοι που οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να δουν;

 Είμαστε το μέλλον αυτού του τόπου και είναι καιρός να διεκδικήσουμε λόγο και ρόλο στις αποφάσεις, που λαμβάνονται για τις ζωές μας!  Με την στάση μου και την συμμετοχή μου στις εκλογές ως υποψήφιος, επιθυμώ να δώσω ώθηση  στους συνομήλικους, αλλά και στους νεότερους από εμένα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η γενιά μας, είναι μπολιασμένη με την καινοτομία. Είμαστε απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και οι ορίζοντες που ανοίχτηκαν μπροστά μας, μας έχουν δώσει την δυνατότητα να σκεφτόμαστε με φρέσκο και ανοιχτό μυαλό. Έχουμε  περάσει και απανωτές κρίσεις. Βίαιες στιγμές της ελληνικής πραγματικότητας…. Από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, μέχρι την πανδημία. Είμαστε μια φουρνιά ανθρώπων που παρά τις θετικές εξελίξεις που απολάμβανε, τα βρήκε "σκούρα" όταν πήγε να εργαστεί με μισθούς της πλάκας, όταν δούλευε 12ωρα χωρίς να πληρώνεται, χωρίς καμία ημέρα ανάπαυσης.  Η νέα γενιά συναντά δυσκολίες στην καθημερινότητα  και είναι διακαής  πόθος, η αλλαγή! Μαζί με τους μεγαλύτερους,  τις συλλογικές μας εμπειρίες, τα κοινά μας βιώματα και τη γνώση μας που είναι και η δύναμη μας,  θα διώξουμε το παλιό και το σκουριασμένο και θα μεγαλουργήσουμε!  Θα φτιάξουμε μια ζωή στο ύψος των αναγκών και των απαιτήσεών όλων μας! Γινόμαστε ΕΝΑ. 

 

3) Ποια είναι τα δύο πιο σοβαρά διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρόδος μας κατά τη γνώμη σου; Αυτά που σου έρχονται με μια γρήγορη σκέψη δηλαδή...

 

Χωρίς να το σκεφτώ πολύ, θα πω πρώτα την καθαριότητα. Δεν χρειάζεται ανάλυση... Φτάνει μια βόλτα στις γειτονιές της πόλης, αλλά και πιο έξω. Σκουπίδια παντού, γεμάτοι κάδοι, χωράφια - σκουπιδότοποι. Είναι η καθημερινότητά μας. Ειδικά με τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, δεν έχουμε άλλο περιθώριο. Και είναι ταυτόχρονα ειρωνικό, ότι η δημοτική αρχή Καμπουράκη εκλέχθηκε με μοναδικό σύνθημα την καθαριότητα του νησιού και τέσσερα χρόνια μετά, τα έχει κάνει θάλασσα...

Νούμερο δύο οι υποδομές, που εκεί που υπάρχουν ρημάζουν και αλλού είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτες. Βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι  πολλά χωριά της Ρόδου δεν έχουν βιολογικούς. Άλλα χωριά το καλοκαίρι δεν έχουν καν  νερό. Επιπλέον, πρέπει να δούμε και την φέρουσα ικανότητα του νησιού έτσι ώστε η ευημερία και η βιωσιμότητα να συνυπάρξει με τον τουρισμό.

4) Κατέρχεσαι στον αυτοδιοικητικό στίβο με την παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη. Τον επέλεξες ή σε επέλεξε; Γιατί καλείς τους συντοπίτες σου να δώσουν εμπιστοσύνη στην παράταξή του, ψηφίζοντας εσένα;

Τον Αλέξανδρο Κολιάδη ούτε τον βρήκα, ούτε με βρήκε... Συναντηθήκαμε στον αγώνα της αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα έτη, καθώς ήμουν τοπικός σύμβουλος στο χωριό μου, την Διμυλιά. 

Κατεβαίνω με την παράταξη ΕΝωμένοι Αλλάζουμε - Μαζί για τη Ρόδο και υποψήφιο δήμαρχο τον Αλέξανδρο Κολιάδη, γιατί στο όραμά του βλέπω αυτό το φρέσκο που σας περιέγραψα παραπάνω. Έναν νέο άνθρωπο με όρεξη, ο οποίος έδωσε χώρο στη νέα γενιά και στον κόσμο της δημιουργίας, φτιάχνοντας έναν συνδυασμό που υπόσχεται να ρίξει τις δυνάμεις του, στην υπηρεσία της κοινωνίας. Η μάχη είναι κοινή, για να γυρίσει η Ρόδος μας σελίδα.

5) Βλέπουμε πως σχεδόν σε όλες σου τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιείς ως μικρό επίλογο τη φράση "από την κοινωνία για την κοινωνία". Τι συμβολίζει για εσένα; Γιατί επιμένεις να τη χρησιμοποιείς;

 

 Ζω,εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι  στη Ρόδο. Βιώνω τις καθημερινές ανησυχίες και δυσκολίες, όπως και ο κάθε συντοπίτης μου. Έχω έρθει λοιπόν από την κοινωνία και είμαι εδώ για την κοινωνία!  Είναι λοιπόν για εμένα μια  υπενθύμιση, ένα ξεκαθάρισμα! Στόχος της παράταξης μας είναι να γίνουμε ΕΝΑ! Ας παλέψουμε όλοι μαζί για την αλλαγή!

 Ως δημοτικός σύμβουλος θα δρω πάνω απ' όλα ως "σάρξ εκ σαρκός" της κοινωνίας που εκπροσωπώ και είμαι μέλος και  όπως λέει και ένα χιπ-χοπ τραγούδι των εφηβικών μου χρόνων, "ό,τι έχουμε είμαστε εμείς". 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...