Γιάννης Τσιρώνης: Να συνδέσουμε τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα

«Είναι κοινό όραμα η σύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό αλλά προϋπόθεση είναι η τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων και η συνέπεια στις παραγόμενες ποσότητες» επεσήμανε, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στη Ρόδο όπου βρίσκεται έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον συντονιστή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Αντωνη Αποστολίδη. «Δεν είναι δυνατόν η Ιταλία να καλύπτει το 70% της τουριστικής ζήτησης από ιταλικά αγροτικά προϊόντα και εμείς στην Ελλάδα μόλις το 17%. Το να έρχεται ο τουρίστας στην Ελλάδα και να μην γεύεται τα προϊόντα μας, δεν χάνουμε μόνο έσοδα αλλά χάνουμε και 30 εκ. πρέσβεις των αγροτικών μας προϊόντα» σημείωσε.

Σε ερώτηση για τις αποζημιώσεις στους αγρότες της Νότιας Ρόδου για τις φωτιές, ο κ. Τσιρώνης ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα καταβληθούν αυτές που αφορούν το 2013. Μέχρι το Δεκέμβριο είπε ότι θα πληρωθούν επίσης αποζημιώσεις και για το 2016, δεν γνώριζε όμως αν συμπεριλαμβάνεται η Ρόδος.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι ο ΕΛΓΑ προχωρά για τις αποζημιώσεις των καλλιεργειών που καταστρέφονται από τα ελάφια και προανήγγειλε μελέτη που θα αφορά τη ζωή του ελαφιού στην ανομβρία η οποία και το οδηγεί στις καλλιέργειες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...