Γιάννης Παππάς: Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε οτι σχεδιάζετε για τα Δωδεκάνησα! Δεν θέλουμε

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ:  «ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ»

-Οι χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού και βουλευτή του Σύριζα κ. Γιάννη Τσιρώνη ειλικρινά μου προκάλεσαν έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Ο πρώην υπουργός ανερυθρίαστα δήλωσε ότι: «το ελληνικό Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα; Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο, το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι τη Ρόδο και την Κω». 

Έμεινα εμβρόντητος στο αρχικό άκουσμα των πρωτοφανών και απαράδεκτων δηλώσεων ενός  μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου και μέχρι πρότινος στελέχους της κυβέρνησης. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παρά τον σάλο, απόλυτα δικαιολογημένο, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τσιρώνη δεν έχει  ο ίδιος ούτε κάποιος από την κυβέρνηση προσπαθήσει να τις ανασκευάσει.

Το ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κορυφαία στελέχη του στερούνται βασικών ιστορικών και γεωγραφικών γνώσεων, είναι πλέον γνωστό σε όλους  μιας και πάμπολλες φορές έχουν υποπέσει σε λάθη που σχετίζονται με τα γνωστικά αυτά πεδία. ‘Όμως και η άγνοια έχει τα όρια της.

Θεωρώ ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του βουλευτή του Σύριζα μόνο τυχαίες δεν είναι. Αντίθετα έρχονται ως συνέχεια των ανήκουστων δηλώσεων που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής,  ο βουλευτής Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Καματερός, ο οποίος είχε ζηλέψει τους Μακεδόνες συμπατριώτες μας και ένιωθε μειονεκτικά που δεν υπάρχει μια συμφωνία , όπως των Πρεσπών, για τα νησιά μας.  Θα πρέπει να συνδέσουμε αυτές τις δηλώσεις με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου ότι : «η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα τα θέματα που την αφορούν».

Εύλογα αναρωτιέται κανείς έχουν δικαιώματα οι Τούρκοι και στα Ίμια;   Υιοθετεί ο Υπουργός Εξωτερικών την άποψη αυτή του κ. Τσιρώνη ότι το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο και πρέπει να εξεταστεί χωριστά, όπως τόσα χρόνια επιθυμούν και αγωνίζονται οι γείτονές μας.

Τη μυστική διπλωματία που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας τη βιώσαμε με το χειρότερο και καταστροφικότερο τρόπο με τη συμφωνία των Πρεσπών. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας σε εγρήγορση γιατί με τον μανδύα της επιπολαιότητας  και της άγνοιας που εφαρμόζει ο Σύριζα μπορεί να βρεθούμε προ σημαντικών εκπλήξεων.

Μεθοδικά και σιγά –σιγά υψηλόβαθμα στελέχη του Σύριζα, υπουργοί, βουλευτές συνέχεια προβαίνουν σε δηλώσεις σχετικά με το Αιγαίο,  τα νησιά μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που προκαλούν ακόμα και τον πιο μετριοπαθή συμπατριώτη μας αλλά παράλληλα φανερώνουν την επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που υιοθετούν οι ιδεοληπτικοί κυβερνώντες. Η ανοχή των νησιωτών έχει τελειώσει και απαιτούνται ειλικρινείς  και ξεκάθαρες πολιτικές, για να αποφύγουμε μια Συμφωνία των Πρεσπών και για το Αιγαίο. Κύριοι του Σύριζα σταματήστε τώρα ότι σχεδιάζετε για τα Δωδεκάνησα. Δεν θέλουμε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...