Γιάννης Αγγέλου, υπ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Μέτρα στήριξης τώρα σε εργαζόμενους, επαγγελματίες και κατοίκους στο Κιοτάρι - Ασκληπειό

Δελτίο τύπου

Γιάννης Αγγέλου, υπ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Μέτρα στήριξης τώρα σε εργαζόμενους, επαγγελματίες και κατοίκους στο Κιοτάρι - Ασκληπειό

 

Διάχυτη εκφράστηκε η ανησυχία κατά την περιοδεία του Γιάννη Αγγέλου των εργαζομένων, επαγγελματιών και κατοίκων στο Κιοτάρι και το Ασκληπειό για την κατάσταση που επικρατεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

 

Στη συζήτηση με τους επαγγελματίες αποκαλύφθηκε ότι καμιά στήριξη ως τώρα δεν έχουν λάβει, παρότι έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά ακόμα και εκεί που χάρη στην προσωπική τους προσπάθεια έσωσαν τα μαγαζιά τους. Για παράδειγμα στα εστιατόρια, εμπόρευμα πολλών χιλιάδων ευρώ καταστράφηκε εξαιτίας της πολυήμερης διακοπής ρεύματος. Στις συνεχείς τους εκκλήσεις προς την Περιφέρεια για το αν και πότε θα αποζημιωθούν, η απάντηση που παίρνουν είναι: “δεν ξέρουμε”.

 

Την ίδια στιγμή η πολυδιαφημισμένη αναστολή πληρωμών προς το δημόσιο στην ουσία αφορά μόνο ένα μέρος των φορολογικών υποχρεώσεων με όλα τα υπόλοιπα να τρέχουν κανονικά και τους επαγγελματίες να αγωνιούν για το πως θα τα πληρώσουν.

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή, δεν έχουν μέχρι σήμερα πάρει ούτε ένα ευρώ.

 

Αυτή είναι η κατάσταση και με την τουριστική κίνηση να είναι τόσο μειωμένη που εκτιμούν ότι ως το τέλος του μήνα τα καταστήματα θα κλείσουν, την ίδια στιγμή που στο νησί διαφημίζεται η… παράταση της σαιζόν.

 

Εδώ και τώρα λοιπόν πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης για εργαζόμενους, επαγγελματίες και κατοίκους.

 

Όμως είναι  και ώρα να βγουν συμπεράσματα. Η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά έδειξε ότι μόνο ο λαός με την οργάνωσή του μπόρεσε να την αντιμετωπίσει, ενώ το κράτος εμφανίστηκε επιλεκτικά ανίκανο.

 

Έτσι και τώρα χρειάζεται οργάνωση για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, μέτρων στήριξης και ανακούφισης για εργαζόμενους και επαγγελματίες και βέβαια επείγοντα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Αγγέλου, κάλεσε τους κατοίκους μπροστά στις εκλογές να στηρίξουν  Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και  Δήμο.Γιατί είναι μια δύναμη που παλεύει για να δυναμώνουν οι αγώνες, που μεταφέρει τις αγωνίες και τις ανάγκες του λαού μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου αυτό που συνήθως κουβεντιάζεται είναι το πως θα μοιράσουν τα εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

18/09/2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...