Ατομική έκθεση Μίνας Κορδαλή, «Οδύσσεια 2016» στο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa

Ατομική έκθεση Μίνας Κορδαλή «Οδύσσεια 2016» στο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa. Από τις 16 Αυγούστου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites and Spa, στην Πάτμο, η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Οδύσσεια 2016», της ζωγράφου- εικαστικού Μίνας Κορδαλή. Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με δυναμική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα και πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφηγείται με χρώμα, φως, σύγχρονα υλικά και ξεχωριστή οπτική, τη δική της άποψη για την «Οδύσσεια» όπως τη βιώνει ο σημερινός άνθρωπος. «Ο άνθρωπος, το ταξίδι, οι καιροί» και η ιστορική αναφορά σε εικαστική συνάντηση με το σήμερα, "φωτίζονται" και μετουσιώνονται σε σώμα και χρώμα μέσα από τη δυναμική των έργων της.

On - Off και μέσα από τις αφαιρετικές σημάνσεις του νέον, οι αέρινες φιγούρες της Μίνας Κορδαλή αιωρούνται στο ξύλο τον καμβά το μέταλλο, απόλυτα ευκίνητες στην ακινησία τους, Τάσο εύγλωττες στην απλότητα τους. Μονοκονδυλιές ροής φωτός που υπογραφούν την πολυτιμότατα του ελάχιστου. Η «Μεταμόρφωση από το οn στο off, η διάκριση της φωτεινής και σκοτεινής ύλης και το αποτύπωμα της στο έργο, συνθέτουν ένα αποτέλεσμα με δυναμική στενά συνδεδεμένη με το εσωτερικό φως του δημιουργού αλλά και του «αναγνώστη» του. Η «Οδυσσεια 2016» της Μίνας Κορδαλή, είναι ένα ταξίδι διηγημένο σε ενότητες έργων με διαφορετικές τεχνικές, με επίκεντρο τον άνθρωπο στην περιπλάνηση του προς την Ιθάκη του. Όπως η ίδια η ζωγράφος από ψυχής καταθέτει «Κάθε ταξίδι στον κόσμο είναι ένα ταξίδι στον εαυτό μας. Χρώματα παίρνουν το βάρος ενός συναισθήματος, σχήματα δίνουν το μέγεθος των ιδεών και φόρμες, άλλοτε ολοφάνερες κι άλλοτε κρυμμένες, ανεπαίσθητες χαράζουν μονοπάτια για την πορεία μιας ελαχίστης κίνησης του νου. Ξανοίγουν μέλλον.. Ο προορισμός αφανέρωτος. Φως υπερκόσμιο σε παγχρωμία καλειδοσκοπική και στην συμπαντική αυτή κοσμογονία αναδύονται σαν νησιά, σαν λιμάνια στο ταξίδι αυτό το αέναο, μορφές, σώματα, σε στάση η σε κίνηση. Και τότε.. αχνοφαίνεται μια πάντοτε λάγνα Ιθάκη. Όχι προορισμός, αναμέτρηση. Όχι τέλος, σταθμός. Όχι όριο, μέτρο. Η αγάπη κι ο πόθος ναυτίλλονται. Το ταξίδι αυτό στα απώτατα βάθη και πάλι αρχίζει...»

Τα εγκαίνια της έκθεσης της Μίνας Κορδαλή, που σε συναπάντημα με την ΤΕΧΝΗ-ART ΠΑΤΜΟΣ συνυπογράφει τη δυναμική του εικαστικού καλοκαιριού του νησιού, θα γίνουν στις 16 Αύγουστου στο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa, στο Γροίκο, στην Πάτμο.

Εγκαίνια έκθεσης: 16 Aυγούστου 2016 Διάρκεια έκθεσης: 16/8 – 16/9 Tοποθεσία: Patmos Aktis Suites and Spa, Γροίκος, Πάτμος

*Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες με το παραπάνω θέμα, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κυρία Κατερίνα Κανταρζή στο +302247032800 ή στο ak@divinehotels.gr.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...