Απο τη Ροδόπη ο Ελληνας που σκοτώθηκε στο Μόναχο

Ανάμεσα στα τέσερα θύματα που ήταν έξω από τα McDonald's στο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο ήταν και ένας 17χρονος Έλληνας.

Πρόκειται για τον Χουσεϊν Νταϊτζίκ, με καταγωγή από τον Άρατο Ροδόπης. Το παιδί είχε γεννηθεί στη Γερμανία, ήταν τρίδυμος με ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Στη Γερμανία ζούσαν με τους γονείς τους και πήγαιναν σε γερμανικό σχολείο.

Σύμφωνα με την Τelegraph και τη μαρτυρία ανεξάρτητου δημοσιογράφου που μίλησε στο BBC 5 Live, ο νεαρός πυροβολήθηκε δυο φορές, ενώ έσπρωξε την αδερφή του για να τη σώσει από τα πυρά του μανιακού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας τους υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν έμαθε για τον θάνατο του γιού του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Την είδηση για τον θάνατο ενός Ελληνα επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2016 Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Έλληνα πολίτη κατά τη χθεσινή επίθεση στο Μόναχο Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων. Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές. the toc.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...