Απορώ και εκπλήσσομαι - του Γιάννη Παρασκευά

ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ

-Εκπλήσσομαι και απορώ. Στο μέτρο του δυνατού παρακολουθώ τα τεκταινόμενα τα τοπικά, τα Πανελλαδικά και τα άλλα του έξω κόσμου.

Για όσα συμβαίνουν έξω από εδώ δίνω λίγο πιο μεγάλη προσοχή σε αυτά που μας επηρεάζουν με τον άλφα η το βήτα τρόπο.

Στην προσπάθεια μου να διευρύνω τους ορίζοντες της κρίσης μου διαβάζω και μπορώ να πω με ενδιαφέρον και προσοχή τα άρθρα η τα σχόλια επωνύμων αναλυτών και δημοσιογράφων.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιέμαι, «ποιος άραγε τους ψέκασε όλουςαυτούς», έπαψα προ πολλού να πιστεύωότι κάποιοι ψέκαζαν τον κοσμάκη και για αυτό τον λόγο συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα, μάλλον το ψέκασμα το έφαγαν όλοι αυτοί οι δημοσιολογούντες.

Τόσα χρόνια δεν είδα,δεν άκουσα και δεν διάβασα πουθενά μια λέξη αυτοκριτικής απόόλουςαυτούς που κατάέναμεγάλο ποσοστό διαμορφώνουν την λεγόμενη άποψη της κοινής γνώμης.

Αν κάποιος χάσει λίγο από τον χρόνο του και ψάξει παλιά τους και πρόσφατα κείμενα τους θα διαπιστώσει ένα και μόνο πράγμα, με ελάχιστη προσοχή θα καταλάβει τι συμφέροντα και ποιες απόψεις  εξυπηρετούσαν κάθε περίοδο.(κολοτούμπες με το τσουβάλι)

Υπάρχειδυστυχώς μια πικρή αλήθεια,μια Κοινωνία,μια Πολιτεία, ένα Έθνος για να πάει μπροστά,για να μεγαλουργήσει έχειανάγκηαπό την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή και δράση «φωτισμένων ταγών».

Δεν αναφέρομαι αναγκαστικά ούτε σε Πρωθυπουργούς, ούτε σε Βουλευτές ούτε σε κάθε μορφής αξιωματούχους.

Στα τόσαχρόνια της μιζέριας και όχι μόνο, με την νοοτροπία της στρουθοκαμήλου δεν εστιάζουμε στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρααλλά αναλωνόμαστε στην επιφανειακή κριτική πράξεων η παραλείψεων της όποιας πολιτικής εξουσίας.

Η Κοινωνία για να ορθοποδήσει, για να έχειέναόραμα, για να διαμορφώσει έναπιστεύω και να πιστέψει στις δυνατότητες της έχειανάγκηαπό Ηγεσίες.

Να δεχθώ και να υπερθεματίσω ότι στα χρόνια μας λείπουν οι μεγάλοι πολιτικοί Ηγέτες και αυτό δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο αλλάδυστυχώς Παγκόσμιο.

Απορώ και εξίσταμαι οι άλλου είδους ηγεσίες που στο καλό βρίσκονται.

Ποια είναι και που βρίσκεται η Πνευματική «ελίτ», που κατοικοεδρεύει η οικονομική ελίτ, που είναι εκείνοι οι θεσμοί και οι δομές που συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή που με τον λόγο και την παρουσία τους ανοίγουν χαραμάδες για να περάσει λίγο φως ελπίδας;

Δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί που γράφουν και ξαναγράφουν ε ουκ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον ευτελισμό της όποιας μορφής εξουσίας;

Ξεφτίλισαν την πολιτική και τους πολιτικούς (προσοχή δεν δίνω σε όλους τους πολιτικούς άφεση αμαρτιών), ξεφτίλισαν ολους τους θεσμούς,ξεφτίλισαν κάθε μορφής συλλογικότητα,ξεφτίλισαν τα κόμματα και την λειτουργία τους και ώρες- ώρες κλαίνε σαν μετανοούσεςΜαγδαληνές για το χάλι που έχει η χώρα.

Ανυπομονώ  να δω πότε θα βάλουν τα κλάματα για την δική τους κατάντια.

Ξεκατινιάζονται μεταξύ τους στα διάφοραπρωινάδικα η σε διάφορες εκπομπές με διατεταγμένη αποστολή και έχουν την εντύπωσηότικάνουν,ναι αυτόείναι βέβαιο δικαιολογούν το καλό μεροκάματο που προσφέρουν οι εργοδότες τους.

Και δυο κουβέντες στα δικά μας.

Από σχετικά μακριά παρακολουθώ το τι γίνεται και τι λέγεταιγια τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κάθε μέρα ακούγεται και εμφανίζεται και ένας καινούργιος υποψήφιος Δήμαρχος, σε άλλες περιπτώσεις πιθανόν να χαιρόμουν, έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψη ότι οποιοσδήποτε απόεμάς φέρει επάξια τον τίτλο του πολίτη αν ενδιαφέρεται και συμμετέχει στα κοινά, αυτόόμως που συμβαίνει σήμερα μου θυμίζει τουρκικό παζάρι, γίνεται προσπάθεια σχηματισμού μιας υποτυπώδους εκλογικού σχήματος με στόχο το μετεκλογικό παζάρι μοιρασιάς των έμμισθων θέσεων.

Δυστυχώς τα κόμματα που κάποια εποχή έβαζαν φρένο σε υπερφίαλες επιθυμίες δεν υπάρχουν, όχιότιαυτά την εποχή της παντοδυναμίας τους δεν έκανανεπιλογές σκοπιμότητας, το νησί μας έχειανάγκηαπό Ηγεσίες σε όλα τα επίπεδα με όραμα, μεσθένος, με ικανότητες και με πιςτη στα πολλά πλεονεκτηματα που εχει αυτός ο τοπος.

Η απλή κακή διαχείριση της καθημερινότητας και το ξεκατίνιασμα εμφανές η αφανές μόνο ζημιά κάνουν.

Ευπρόσδεκτοι όλοι, με μια και μόνο προϋπόθεση, την γνωστοποίηση στην κοινωνία των προθέσεων,των προτάσεων και των στοχεύσεων τους.

 

Παρασκευάς Γιάννης

1/12/18

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...